u-konhresi-vzhe-zibraly-ponad-160-pidpysiv-iz-218-za-petytsiiu-yaka-dozvolyt-rozghlianuty-dopomohu-ukraini-v-obkhid-spikera

У Конгресі вже зібрали понад 160 підписів із 218 за петицію, яка дозволить розглянути допомогу Україні в обхід спікера

 • 30181 переглядiв

Демократи в Палаті представників зібрали понад 160 підписів з 218 необхідних за петицію, яка дозволить винести на голосування пакет допомоги Україні в обхід спікера.

Станом на ранок середи, 13 березня, демократи Палати представників Конгресу США вже зібрали понад 160 підписів за петицію, яка дозволить винести на голосування пакет допомоги Україні в обхід спікера-республіканця Майка Джонсона. Про це УНН повідомляє із посиланням на сайт петиції. 

Деталі 

Наразі петицію підписали 169 конгресменів.

Як повідомляє Reuters, петиція може змусити голосувати за законопроєкт, якщо її підпишуть щонайменше 218 членів Палати представників - більшість із 435 членів Палати, які мають право голосу. 

Доповнення

Речник конгресмена провідного демократа у комітеті з питань регламенту Палати представників Джима Макговерна заявив, що у вівторок вранці він підготував так звану петицію про звільнення (discharge petition), яка може змусити Палату представників поставити на голосування пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 95 мільярдів доларів. 

Україна ризикує втратити більше території без нової допомоги США - директор ЦРУ12.03.24, 15:57

Популярні

Новини по темі

Дрон атакував будівлю фсб у російському бєлгороді

 • 25663 переглядiв