u-komisii-yes-stverdzhuiut-shcho-ilon-mask-obmaniuie-svoikh-korystuvachiv-x-porushuiuchy-pravyla-onlain-kontentu

У комісії ЄС стверджують, що Ілон Маск обманює користувачів X, порушуючи правила онлайн-контенту

 • 12360 переглядiв

Платформа X Ілона Маска порушує правила ЄС щодо доступу до даних дослідників, прозорості реклами та обманює користувачів за допомогою системи перевірки синіх галочок, ідеться в попередній оцінці Комісії ЄС.

За попередньою оцінкою Комісії ЄС, платформа Х порушила правила, що стосуються доступу до даних для дослідників, прозорості реклами та "темних патернів". У той же час, аналогічні розслідування ведуться щодо інших великих онлайн-платформ. Пише УНН з посиланням на Business Insider.

Деталі

Європейська комісія заявила в п'ятницю, що X Ілона Маска обманює своїх користувачів і порушує правила онлайн-контенту.

На попередню думку, платформа порушила правила, що стосуються доступу до даних для дослідників, прозорості реклами та "темних патернів".

Також виявлено, що система синіх галочок X для "перевірених облікових записів" обманює користувачів, оскільки будь-хто може заплатити, щоб отримати підтверджений статус.

Комісія ЄС вперше публікує результати попереднього розслідування відповідно до нового закону ЄС про цифрові послуги (DSA, Закон про цифрові послуги).

Довідка

У X біло-блакитні галочки, які повинні означати верифікацію, були присвоєні знаменитостям, політикам і громадським діячам після перевірки, проведеної компанією до поглинання Маском. Це звичайна практика і для інших онлайн-сервісів. Маск же ввів галочки для всіх підписників, які виглядають так само, як і раніше. Одразу ж після переходу на нову систему виникло безліч проблем, оскільки фальшиві акаунти, які видавали себе за компанії або знаменитостей, раптом стали виглядати справжніми, зазначає Spiegel.

Маск відмовився від позову проти OpenAI12.06.24, 12:59

Тепер у X є право на захист, але якщо наша точка зору підтвердиться, ми накладемо штрафи і вимагатимемо значних змін

- написав на сайті X комісар галузі Тьєррі Бретон.

Важливо нагадати, що у зв'язку з DSA онлайн-платформам доводиться дотримуватися значно суворіших правил. Наприклад, у сфері реклами має бути більше прозорості, - дослідникам має бути надано доступ до певних даних.

Також на сьогодні відомо, що розслідування на основі DSA ведуться щодо інших великих онлайн-платформ.

На платформі X офіційно дозволили публікувати контент для дорослих03.06.24, 20:57

Популярні

Новини по темі