ukenru
u-kiyevi-skver-druzhbi-z-moskvoyu-pereymenuvali-na-geroyiv-mariupolya

У Києві сквер Дружби з москвою перейменували на Героїв Маріуполя

 • 184068 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. На пленарному засіданні Київської міської ради сьогодні ухвалили рішення про перейменування скверу Дружби з москвою на сквер Героїв Маріуполя. Також перейменували чотири міських об’єкти, які носили назви, пов’язані з країною-агресором. Про це УНН повідомляє з посиланням на КМДА.

Цитата

"Київрада сьогодні ухвалила рішення про перейменування колишнього скверу дружби між Києвом та москвою на сквер Героїв Маріуполя", — йдеться в повідомленні.

Деталі

Окрім того, на пленарному засіданні Київської міської ради для завершення процесу дерусифікації у столиці перейменували три залізничні станції та одну бібліотеку, які носили назви, пов’язані з країною-агресором.

"Зокрема, в Оболонському районі бібліотеку ім. Саші Чекаліна для дітей Централізованої бібліотечної системи перейменовано на бібліотеку на Пріорці для дітей Централізованої бібліотечної системи Оболонського району міста Києва", - зазначається в повідомленні.

Також залізничну станцію "Київ-Жовтневий" перейменували на станцію "Грушки", "Київ-Московський" на "Київ-Деміївський","Київ-Петрівка" на "Почайна".

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, рішення щодо перейменувань зрозумілі та єдино правильні, оскільки російська "світова" культура є частиною російської "пекельної" пропаганди, значить вона є так само зброєю, яку використовують проти українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київрада розгляне перейменування станцій метро. "Мінська" може стати "Варшавською"

Бондаренко зазначив, що на наступних пленарних засіданнях також розглянуть перейменування вулиць, провулків і станцій київського метрополітену, які досі тримають Київ у радянському та російському світі.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що випрацьовують нові назви, які будуть носити ці вулиці, проспекти, станції метро та інші об'єкти.

"На ці процедури ми виділили час до 9 травня. Опрацюємо пакетом і ухвалимо комплексне рішення на засіданні Київради", - повідомив Кличко.

Доповнення

Начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський звернувся до мера столиці Віталія Кличка з ініціативою перейменувати п'ять станцій метро.

Українські Національні Новини

Київ