ukenru
u-kiyevi-ponad-62-kg-zolota-vilucheno-v-organizatoriv-skhemi-ukhilennya-vid-splati-podatkiv

У Києві понад 62 кг золота вилучено в організаторів схеми ухилення від сплати податків

 • 11784 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Правоохоронці викрили та ліквідували схему ухилення від сплати податків під час придбання брухту дорогоцінних металів, виготовлення та реалізації ювелірних виробів. Як повідомили у пресслужбі прокуратури Києва, було вилучено понад 62 кг золота, передає УНН.

За даними прокуратури, під час розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), встановлено групу осіб, які на території міста Києва, використовуючи підконтрольні ФОПи, організували протиправну діяльність щодо скуповування брухту дорогоцінного металу у населення та ломбардів з подальшим переплавленням, нелегальним виготовленням та продажу з приховуванням фактичних обсягів реалізації, внаслідок чого ухилилися від сплати податків у особливо великих розмірах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столичних магазинах виявили 120 кг контрабандних золотих прикрас

"У результаті проведених санкціонованих обшуків виявлено та вилучено понад 62 кг золота (ювелірні вироби та лом), необліковані готівкові грошові кошти в національній та іноземній валюті на загальну суму 3 млн грн, чорнові записи, бухгалтерські та фінансово-господарські документи, що підтверджують протиправну діяльність", - йдеться у повідомленні.

Слідчі дії наразі тривають.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП