ukenru
u-kiyevi-do-2024-roku-planuyut-pribrati-z-dorig-marshrutki

У Києві до 2024 року планують прибрати з доріг маршрутки

 • 14015 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про розробку Міської комплексної цільової програми розвитку транспортного обслуговування населення та забезпечення безпеки дорожнього руху на 2019-2024 роки, що передбачає, зокрема, скасування маршруток в столиці. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу КМДА.

"...пропонується прибрати маршрутки та оновити парк автобусів, тролейбусів і трамваїв. Наразі 40% маршрутних таксі у столиці курсують незаконно, і дієвого контролю за роботою таких перевізників не спостерігається. Цільова програма має вирішити цю проблему", - зазначили в прес-службі.

Як уточнили у відомстві, маршрутні таксі планують замінити додатковими тролейбусами, трамваями і автобусами. Відповідне рішення підтримали 75 депутатів.

Також планується прописати процедури надання пільг з оплати проїзду громадянам, які мають на це право, на всіх маршрутах на єдиних умовах. Крім того, в КМДА мають передбачити можливість використання єдиного проїзного квитка, визначити єдині вимоги до якості транспортного обслуговування населення, забезпечити доступність транспортних послуг для населення та збільшити до максимуму виручку від оплати проїзду.

Департамент транспортної інфраструктури має протягом 6 місяців, з моменту оприлюднення цього рішення, напрацювати документ щодо підвищення організації та забезпечення безпеки дорожнього руху на 2019-2024 роки.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України планує затвердити план з реалізації Національної транспортної стратегії до 2030 року до кінця 2018 року.

Українські Національні Новини

Київ