u-kilkokh-yevropeiskykh-krainakh-zrostaie-kilkist-vypadkiv-khodiachoi-pnevmonii

У кількох європейських країнах зростає кількість випадків ”ходячої пневмонії”

 • 27730 переглядiв

Кілька європейських країн переживають сплеск захворюваності на мікоплазмову пневмонію серед дітей, що відповідає аналогічному зростанню захворюваності в Китаї. Ця бактеріальна інфекція часто призводить до респіраторних захворювань і найчастіше зустрічається у дітей шкільного віку.

Кілька європейських країн повідомили про зростання випадків у цьому році мікоплазмової пневмонії у дітей, що викликається бактеріальною інфекцією та вже порівнюється зі зростанням даної інфекцій у Китаї. Про це пише Euronews передає УНН.

Деталі

Шість країн Європейського Союзу та Європейської економічної зони повідомили про зростання кількості випадків інфікування Mycoplasma pneumoniae, що може бути пов'язано зі звичайним відродженням бактерій. Інфекції спричиняються бактерією Mycoplasma pneumoniae, яка викликає як легкі респіраторні інфекції, так і важкі пневмонії. Зазначається, що вона є найпоширенішою причиною пневмонії у дітей шкільного віку і, за даними організації Public Health France, може становити від 30 до 50 % випадків зараження дітей пневмонією.

Довідка

Мікоплазмова пневмонія - атипова легенева інфекція, збудником якої є Мycoplasma pneumoniae. Пік сезонних коливань захворюваності на таку пневмонію характерний для осінньо-зимового періоду. Згідно зі статистикою, до неї переважно схильні діти та підлітки.

При пневмонії запалюються повітряні мішки легенів. Вони можуть наповнюватися рідиною або гноєм і викликати такі симптоми, як кашель або утруднене дихання.

Дослідники Майк Бітон і Патрік Майєр Сотер почали вивчати спостереження за бактерією Mycoplasma pneumoniae у 2020 році та виявили, що, як і інші респіраторні інфекції, випадки почали зникати через обмеження щодо COVID-19.

Але в той час як інші поширені інфекції, такі як грип і респіраторно-синцитіальний вірус (RSV), знову виникли, мікоплазма залишалася деякий час відсутньою.

Ми знали, що в якийсь момент це знову з’явиться на поверхні, тому що в різних країнах все ще були випадкові випадкові виявлення

- сказав співробітник кафедри медичної мікробіології Кардіффського університету Майк Бітон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалах гепатиту А на Вінниччині: зараження через воду розглядається як одна з основних версій

Де поширюється вірус?

Команда, яка координує міжнародний нагляд за інфекцією, виявила, що кількість інфекцій Mycoplasma pneumoniae зросла протягом останніх шести місяців. Кілька європейських країн нещодавно повідомили про сплеск випадків: зокрема представники охорони здоров'я Данії, Франції, Нідерландів.

Минулого місяця, ЗМІ із посиланням на сервіс ProMed (відстежує спалахи захворювань людей і тварин по всьому світу) повідомляли про спалах невідомої пневмонії в Китаї: йшлося про осередки "недіагностованої пневмонії" у дітей на півночі Китаю.

Нагадаємо

ВООЗ запросила у Китаю детальну інформацію про нещодавній сплеск респіраторних захворювань і кластерів пневмонії у дітей після зняття обмежень у зв'язку з COVID-19 та повідомленнями про циркуляцію різних патогенів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На грип та ГРВІ цього сезону перехворів уже мільйон українців, захворюваність на 8,4% нижче епідпорогу

Ігор Тележніков

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Відкриття головної ялинки країни заплановано сьогодні

     • 56765 переглядiв