u-kharkovi-sudytymut-pidpryiemtsia-yakyi-zlyvav-rosiianam-informatsiiu-pro-syly-oborony-u-misti

У Харкові судитимуть підприємця, який "зливав" росіянам інформацію про Сили оборони у місті

 • 25320 переглядiв

До суду переди обвинувальний акт щодо чоловіка, який передавав росіянам інформацію про Сили оборони у Харкові. про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури, пише УНН.

Деталі 

За даними слідства, харківський приватний підприємець, який займався збутом сантехніки, у липні минулого року став співпрацювати з ворогом.

Чоловік через месенджер "Telegram" передавав російському куратору інформацію про розташування особового складу та військової техніки Сил оборони в Харкові.

Ворожий поплічник ставив відповідні позначки на зображеннях мап місцевості і надсилав ці файли представнику рф.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 44-річного чоловіка за фактами несанкціонованого поширення в умовах воєнного стану інформації про розташування ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також придбання, зберігання та збуту вибухових речовин, вибухових пристроїв та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 114-2, ч. 1 ст. 263 КК України)

- резюмували правоохоронці. 

Чоловіка судитимуть в Орджонікідзевському районному суді м. Харкова. Обвинуваченому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Доповнення

Слідчі також  встановили, що на виконання завдання куратора харків’янин придбав чотири корпуси ручних гранат, а також підривачі до них.

"Покупку" чоловік сховав за місцем роботи — у торговельному павільйоні одного з місцевих ринків. Надалі підприємець отримав вказівку передати три гранати в розібраному вигляді особі, яка назве пароль. Оплату за "товар" — бойові припаси — обвинувачений отримав безготівковим платежем на банківську картку.

Ще одну гранату підприємець залишив собі і став зберігати її в багажнику власного автомобіля. У вересні минулого року в ході огляду автівки правоохоронці вилучили зазначений бойовий припас і викрили чоловіка.

У ході подальших слідчих дій було встановлено факт співпраці підприємця з представником рф і на підставі зібраної доказової бази повідомлено про підозру.

Нагадаємо

Агент фсб, який працював на місцеву охоронну фірму в Дніпропетровській області, був засуджений до 15 років ув'язнення за державну зраду.

Популярні

Новини по темі

З-під завалів у Сумах деблокували другу жертву атаки рф

 • 24236 переглядiв