u-karpatakh-golodni-vedmedi-rozgromili-vuliki-zyili-med-ta-poshkodili-dereva

У Карпатах голодні ведмеді розгромили вулики, з’їли мед та пошкодили дерева

 • 22168 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. На території Ясінянської філії Карпатського лісового офісу, ведмеді розгромили вулики, пошкодили дерева та з’їли мед. Про це повідомили на фейсбук ДП “Ліси України”, пише УНН.

Деталі

За словами єгерів, ведмеді, ймовірно, шукали їжу, адже перед зимовою сплячкою потрібно сформувати достатній шар жиру.

Водночас додають, що такі “пошуки” їжі є достатньо небезпечними, адже голодний дикий звір може залізти і на господарське подвірʼя, і навіть в будинок.

Мисливці та єгері рекомендують встановлювати електропастухи. Електричні огорожі відлякають ведмедів та зможуть вберегти будинки, пасіки та інше від чергового набігу клишоногого звіра.

Цитата

“Лісівники не підгодовують ведмедів! Ці звірі самі шукають собі їжу і у звʼязку зі зміною кліматичних умов, їхні потреби в запасах — збільшуються! В порівнянні з минулими роками, в такий період клишоногі вже впадали в сплячку. Проте, останні два роки спостерігаємо підвищення температур в осінньо-зимовий період, а це зумовлює диких звірів пізніше засинати і як наслідок — пошуки їжі продовжуються до настання холодів”, — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Японії спостерігається безпрецедентне зростання кількості жертв нападу ведмедів

Довідково

У Карпатському регіоні живе 8 тисяч особин бурого ведмедя — на території Польщі, Словаччини, Румунії та України. В Україні їх найменше з-поміж карпатських країн — усього близько 300 особин.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Спалах гепатиту А: вінницькі школярі з понеділка йдуть до школи

     • 15482 переглядiв

    На вихідних на Київщині прогнозують шквальний вітер та дощ

     • 12975 переглядiв

    Жнива-2023: новий урожай уже сягнув 71,5 млн тонн

     • 18166 переглядiв