ukenru
u-kabmini-zapevnili-scho-likviduvali-v-regionakh-koruptsiynu-skladovu-v-galuzi-vidobuvannya

У Кабміні запевнили, що ліквідували в регіонах корупційну складову в галузі видобування

 • 11872 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Кабінет міністрів України на засіданні у середу ухвалив рішення скасувати погодження облрадами надання родовищ корисних копалин загальнодержавного значення, ліквідувавши тим самим корупційну складову в галузі видобування. Про це Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Ми скасували погодження облрадами надання родовищ корисних копалин загальнодержавного значення. Адже насправді, облради часто відмовляли інвесторам, зокрема державним компаніям, через корупційні мотиви. Уряд ухвалив Постанову про прискорення електронних аукціонів надрокористувача", - написав прем’єр.

В той же час, з його слів, копалини місцевого значення залишаються у віданні сільських, селищних, міських і районних рад та ОТГ.

"Відтепер інвестори зможуть планувати свою діяльність завчасно. Уряд дозволив резервування земельної ділянки ще до виставлення її на аукціон", - додав Гончарук.

Нагадаємо, раніше уряд прийняв рішення, завдяки чому інформація про надра буде безкоштовною та доступною для всіх, хто планує заробляти видобутком корисних копалин.

Українські Національні Новини

Економіка