u-hruzii-zaiavyly-shcho-rozrakhovuiut-na-pokrashchennia-vidnosyn-z-yes

У Грузії заявили, що розраховують на покращення відносин з ЄС

 • 23049 переглядiв

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що ставлення ЄС до Грузії покращиться після завершення війни в Україні. Він обговорив відносини Грузії та ЄС на саміті Європейського політичного співтовариства.

Ставлення Євросоюзу до Грузії зміниться на краще, коли "ситуація в регіоні" заспокоїться. Про це у четвер, 18 липня, за підсумками саміту Європейського політичного співтовариства у Великій Британії заявив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе, повідомляють NewsGeorgia, передає УНН.

Деталі

"Важливо насамперед закінчити війну в Україні. Ми маємо великі надії, що максимум через рік закінчиться війна в Україні, тому ситуація в регіоні заспокоїться, і все це позитивно вплине на загальну політичну ситуацію в нашому регіоні, а також на ставлення до до Грузії", - сказав грузинський глава уряду.

За словами Кобахідзе, з учасниками саміту, зокрема, з главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем і главою Європейської ради Шарлем Мішелем, він обговорив відносини Грузії та ЄС, питання розширення спільноти і поточний порядок денний.

Як відомо, лідери ЄС після саміту Європейської ради вирішили призупинити вступ Грузії до економічно-політичного блоку через те, що в країні ухвалили закон "Про прозорість іноземного впливу".

Кобахідзе - з керівної нині партії в Грузії - "Грузинська мрія", яка й просувала закон "про іноагентів".

Довідка

У Грузії понад 120 неурядових організацій подають позов до Конституційного суду через закон про іноагентів17.07.24, 21:45

Закон про "іноагентів" фактично є аналогом закону, ухваленого в Росії. Згідно з документом, ЗМІ та громадським організаціям, які отримують фінансування з-за кордону, надаватимуть статус "агентів іноземного впливу". Реєструвати іноагентів має прокуратура, а не служба держреєстру. Для фізичних осіб за порушення закону передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років, для юридичних - штраф.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Центр Одеси без води через прорив водопроводу

     • 13910 переглядiв

    Держдеп відреагував на нові ядерні погрози Росії

     • 33643 переглядiв

    Мішель привітав переобрання фон дер Ляйєн

     • 94028 переглядiв