ukenru
u-frantsiyi-zazhadali-vid-trampa-vibachen-za-vislovlyuvannya-pro-terakti-u-parizhi

У Франції зажадали від Трампа вибачень за висловлювання про теракти у Парижі

 • 9948 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Міністр економіки Франції Бруно Ле Мер в ефірі телеканалу BFMTV закликав президента США Дональда Трампа вибачитися за його слова про теракти у Парижі в листопаді 2015 року, передає УНН

4 травня 2018 року господар Білого дому заявив на щорічній конференції Національної стрілецької асоціації (NRA) в Далласі, що жертв терактів e листопаді 2015 року в Парижі могло бути менше, якби у Франції діяли дозволили носити вогнепальну зброю. Це, на його думку, дозволило б постраждалим самостійно нейтралізувати джихадистів.

“Терористи б рятувалися втечею або були застрелені, це була б зовсім інша історія”, — сказав президент США.

Глава Мінфіну Франції, зі свого боку, назвав слова американського лідера “образливими і негідними”.

“Хіба ми дозволяємо собі давати подібні коментарі щодо масових вбивств, які відбуваються в США через вільного поширення зброї? <...> Я хотів би, щоб він взяв свої слова назад і висловив жаль”, — заявив Ле Мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція засудила висловлювання Трампа про теракти 2015 року в Парижі

Висловлювання Трампа також розкритикував французький МЗС. У міністерстві вимагають “ставитися з повагою до пам’яті загиблих” і вказали на те, що вільний обіг вогнепальної зброї тільки спрощує організацію терористичних атак.

Слід зазначити, на щорічній конференції Національної стрілецької асоціації (NRA) в Далласі 4 травня американський лідер Дональд Трамп, незважаючи на широкі протести в США після масового вбивства в одній зі шкіл Флориди, запевнив впливове збройне лобі США в своїй підтримці. 

Як раніше інформував УНН, 14 лютого 2018 року 19-річний Ніколас де Хесус Крус застрелив у середній школі Marjory Stoneman Douglas міста Паркленд (штат Флорида), 14 учнів і трьох дорослих. Поліцією встановлено, що раніше злочинець навчався в цій школі та був з нею виключений за неадекватну поведінку. У суді Ніколас Круз зізнався в тому, що він відкрив стрілянину з гвинтівки AR-15, убивши 17 осіб. Він зміг легально придбати зброю, незважаючи на те, що раніше проходив лікування в психіатричній клініці. Цей випадок став приводом для суспільної дискусії. Жертви нападу, що залишилися в живих, організували рух протесту, до якого приєдналися багато однодумців. Під гаслом “Марш за наше життя” в кінці березня по всій країні прокотилася хвиля демонстрацій за участю сотень тисяч людей, активісти яких вимагали посилення законодавства щодо обігу зброї.

Українські Національні Новини

Політика