ukenru
u-frantsiyi-na-vodu-spustili-kater-yakiy-okhoronyatime-morski-kordoni-ukrayini

У Франції на воду спустили катер, який охоронятиме морські кордони України

 • 23826 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. У четвер, 9 грудня, у Франції на воду спустили катер FPB98MKI, який збудували для охорони морських кордонів України. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані МВС.

Деталі

На заході були Надзвичайний і Повноважний Посол України у Франції Вадим Омельченко, Генеральний директор компанії ОСЕА Ролан Жоассар, керівництво і менеджмент компанії ОСЕА, а також представники робочої групи Держприкордонслужби з нагляду за будівництвом катерів.

Вадим Омельченко зазначив, що п'ять із 20 катерів побудують на українських потужностях у Миколаєві за допомогою французьких спеціалістів.

За даними заступника начальника управління організації Морської охорони Адміністрації Держприкордонслужби України Владислава Шмальова, побудований катер може розвивати швидкість до 30 вузлів (приблизно 60 км/год).

Випробування катера розпочнуться вже наступного тижня та триватимуть до кінця січня. Планують, що він прибуде в Україну навесні 2022 року.

Шмальов додав, що найближчим часом у Францію прибудуть українські моряки-прикордонники, які під кураторством фахівців підприємства ОСЕА навчатимуться експлуатувати та обслуговувати нову техніку.

Українські Національні Новини

Суспільство