ukenru
u-finlyandiyi-zayavili-scho-uvazhnishe-stezhitimut-za-vidachoyu-viz-rosiyanam-prizivnogo-viku

Фінляндія відмовлятиме у візах тим росіянам призовного віку, хто відмовиться повертатися через мобілізацію

 • 263313 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Начальник відділу консульських питань МЗС Фінляндії Юссі Таннер заявив, що останнім часом зросла кількість громадян рф призовного віку, які бажають покинути росію. У зв'язку з цим влада країни планує ретельніше стежити за видачею шенгенських віз цій категорії росіян, інформує УНН, посилаючись на Helsingin Sanomat.

Деталі

За словами Таннера, при подачі документів на візу, багато громадян рф призовного віку не можуть належним чином обґрунтувати, чому повернуться назад до росії.

"Вона (кількість приїжджих, - ред.) значно зросла. Є заявки, які свідчать про те, що є спроба виїхати з росії, але умова повернення не виконується. Тоді рішення про видачу візи є негативним", - сказав він і додав: "У цьому випадку справа також не в бажанні. Якщо в документах є неясності або не виконується умова повернення, віза не буде видана."

Таннер зауважив, що після того, як в росії повністю запрацює часткова мобілізація, кількість охочих виїхати росіян лише збільшиться. Наразі у МЗС країни обговорюють наслідки оголошення мобілізації в рф.

"Попри те, що цей крок торкається лише дуже невеликої частини резервістів, ефект стримування може бути більшим. Російські чоловіки не можуть знати, чи мобілізація пошириться і на них, у той час, коли перший крок зроблено", - повідомляє видання. 

Нагадаємо

Міністр оброни Фінляндії заявив, що країна "уважно стежить" за ситуацією у сусідній росії відповідно до наказу путіна про військову мобілізацію. Він додав, що військова ситуація у Фінляндії стабільна і спокійна.

Українські Національні Новини

Новини Світу