u-fdmu-rozpovili-koli-ogolosyat-konkurs-na-privatizatsiyu-aktiviv-deripaski-ta-trts-ocean-plaza

У ФДМУ розповіли, коли оголосять конкурс на приватизацію активів Дерипаски та ТРЦ Ocean Plaza

 • 250616 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. У Фонді державного майна налаштовані оптимістично та навесні-влітку планують виставляти на приватизацію Миколаївський глиноземний завод, який належав російському бізнесменові Олегу Дерипасці, та російську частину ТРЦ Ocean Plaza. Про це повідомив голова Фонду державного майна (ФДМУ) Рустем Умєров в інтерв'ю Forbes, передає УНН.

Цитата

«Юридично в управління ФДМУ Миколаївський глиноземний завод ще не дійшов. Щойно отримаємо його в управління, плануємо швидко виставляти на аукціон. Загалом на підготовку обʼєкта до приватизації потрібно від 60–90 днів. Реально почати приватизацію заводу у другому-третьому кварталі цього року», - розповів Умєров.

За його словами, до моменту оголошення аукціону фонд діятиме так само, як і на Демурінському ГЗК.

«Там для того, щоб запустити підприємство, потрібно було 40 млн грн. Ми подивилися на наявні активи та вирішили виставити продукцію, яка збереглася на ГЗК, на Prozorro. І за ці кошти запустили підприємство та виплатили заробітні платні», - сказав Умєров.

Зазначається, що інший обʼєкт, який може перейти до фонду, – ТРЦ Ocean Plaza радник Умєрова - Олександр Носаченко в коментарі Forbes оцінив у мінімум у 160 млн. дол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мін'юст подав позов для конфіскації активів Ротенбергів та їх партнерів

На запитання, чи погоджуєтеся він з цією оцінкою та як фонд бачить приватизацію цього активу, Умєров відповів: «Ми зацікавлені виставити його на аукціон якомога швидше. Попередньо потрібно провести юридичний, технічний та фінансовий аудит. У Олександра великий досвід, я думаю, його оцінка близька до істини, але фінальну ціну сформує вже ринок. Щодо термінів – те саме, що й із Миколаївським: 90 днів на аудит – і можна оголошувати аукціон. Головне, щоб юридично цей актив до нас дійшов».

Доповнення

10 січня Мін'юст подав позов для конфіскації активів Дерипаски.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Телеведучий та мандрівник Бер Гріллз став амбасадором UNITED24

     • 318046 переглядiв

    Євробачення-2023: українці оберуть журі на фінал у "Дії"

     • 478134 переглядiв

    У рф запропонували видавати російські паспорти за кордоном

     • 215244 переглядiв