u-derzhdepi-ssha-prokomentuvaly-obhovoriuvanu-ukrainoiu-i-polshcheiu-ideiu-shchodo-zbyttia-rosiiskykh-raket

У Держдепі США прокоментували обговорювану Україною і Польщею ідею щодо збиття російських ракет

 • 50372 переглядiв

Речник Держдепу заявив, що члени НАТО можуть висунути політичні пропозиції на майбутньому саміті, у відповідь на те, що прем'єр-міністр Польщі хоче збивати російські ракети над Україною за згодою НАТО.

У Державному департаменті США допустили, що питання потенційної можливості збиття в українському повітряному просторі російських ракет, які летять у напрямку Польщі, могли б обговорити на саміті НАТО у Вашингтоні. Про це заявив спікер Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу 8 липня, пише УНН.

Так спікер Держдепу на прохання прокоментував слова прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска, що він хоче мати можливість збивати російські ракети, які рухаються у напрямку Польщі, і робити це над українським повітряним простором, але додав, що йому потрібна згода від НАТО або від якогось іншого міжнародного органу.

Коли йдеться про політику США або політику НАТО, у мене немає жодних змін, про які я можу оголосити сьогодні, але, очевидно, щоразу, коли член НАТО хоче підняти питання політики, у них є можливість зробити це та обговорити це з іншими главами держав. Цього тижня вони проведуть саміт, і я впевнений, що це те, що можна обговорити, якщо він захоче це зробити

- сказав Міллер, відповідаючи, чи, на його думку, це ідея, яку варто обговорити.

Туск про ідею збивати ракети в небі Україні: потребуємо для цього співпраці в рамках НАТО08.07.24, 16:42

Популярні

Новини по темі

Атака рф на Київ забрала життя вже 32 людей - поліція

 • 35475 переглядiв

Швейцарія приєдналась до 14-го пакета санкцій ЄС проти рф

 • 16052 переглядiв