u-den-zakolotu-pryhozhyn-planuvav-vystupyty-v-derzhdumi-rf-z-shokuiuchoiu-promovoiu

У день заколоту Пригожин планував виступити в держдумі рф з “шокуючою промовою”

 • 23392 переглядiв

Пригожин планував виступити з "епатажною промовою" в Державній думі, але без пояснення причин відмовився від участі в заході. Через два місяці літак, на якому він летів, розбився

23 червня 2023 року глава ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин збирався виступити на круглому столі в Держдумі рф з жорсткою критикою на адресу керівництва російської армії. Про це пише The Moscow Times з посиланням на свої джерела, передає УНН.

Він збирався озвучити всю безодню щодо СВО, щодо Міноборони (рф), скільки насправді жертв серед наших бійців. Загалом, весь **** [жах]. Помічники готували його приїзд

розповів один зі співрозмовників видання.

Як стверджують джерела видання, Пригожин розраховував, що таким чином йому вдасться привернути увагу президента росії путіна, доступ до якого він втратив, і добитися від нього підтримки у протистоянні з міністром оборони Шойгу та главою Генштабу Герасимовим.

За словами знайомого Пригожина, в його оточенні серйозно розглядали можливість того, що він прийде у супроводі генерала Сергєя Суровікіна, який після заколоту вагнерівців втратив посаду і потрапив у немилість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнерівців" у білорусі меншає - речник Держприкордонслужби

Навесні Пригожин звертався до спікера Держдуми В'ячеслава Володіна за дозволом виступити з трибуни, але отримав відмову, тому Пригожин розраховував потрапити на круглий стіл таємно за допомогою своїх прихильників у "Справедливій росії", розповіло джерело видання у партії.

Проте 22 червня, за день до запланованого виступу, співрозмовники The Moscow Times дізналися, що Пригожин без пояснення причин відмовився брати участь у заході.

Нагадаємо

Бунт вагнерівців, який розпочався ввечері 23 червня, тривав добу, після чого Пригожин заявив, що наказав його зупинити, домовившись про перебазування ПВК у Білорусь. Через два місяці літак, на борту якого знаходився Пригожин, розбився.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    "Це питання часу, коли станеться аварія" – Галущенко про ЗАЕС

     • 19333 переглядiв

    Російська армія за день 14 разів обстріляла громади Сумщини

     • 18062 переглядiв

    Мінус один "шахед" над Дніпропетровщиною – ОВА

     • 18172 переглядiв

    У Сумах чути вибухи, оголошено повітряну тривогу

     • 24528 переглядiв

    Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

     • 19381 переглядiв