ukenru
u-daniyi-zaareshtovano-glavu-sluzhbi-viyskovoyi-rozvidki

У Данії заарештовано главу служби військової розвідки

 • 23351 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. За даними інформагентства Ritzau та інших данських ЗМІ, відсторонений від посади голова служби військової розвідки Данії (Forsvarets Efterretningstjeneste, FE) Ларс Фіндсен заарештований більш як місяця тому за підозрою в витоку інформації зі спецслужб і з того часу перебуває в попередньому ув'язненні. У понеділок, 10 січня, адміністративний суд Копенгагена скасував заборону назвати ім'я Фіндсена через його арешт, передає УНН із посиланням на DW.

Деталі

54-річний голова спецслужби Міноборони Данії через своїх адвокатів сам попросив зняти заборону використання імен. Про конкретні пункти звинувачення на адресу Фіндсена поки що не повідомляється.

Затримання чотирьох співробітників спецслужб

9 грудня друга з двох спецслужб Данії — поліцейська служба безпеки (PET) — повідомила про затримання днем ​​раніше чотирьох активних та колишніх співробітників FE та PET у зв’язку з передбачуваною передачею суворо секретних даних. У PET також повідомили, що йдеться про тривале розслідування, яке все ще продовжується. Подальші деталі у цій справі не називалися.

За даними телеканалів DR і TV2, наразі під арештом перебуває лише Фіндсен, він заперечує звинувачення на свою адресу. Він очолив FE у 2015 році, а в серпні 2020-го був тимчасово відсторонений від виконання обов’язків після критичного звіту відомства з нагляду над спецслужбами, в якому висловлювалися звинувачення у порушенні законодавства та протизаконній передачі даних. За даними DR, йдеться про надання інформації ЗМІ.

Нагадаємо

У травні минулого року в Данії росіянина засудили за шпигунство.

Українські Національні Новини

Новини Світу