u-danii-ukrainski-piloty-prokhodiat-pidhotovku-v-povitri-na-f-16-ihnat

У Данії українські пілоти проходять підготовку в повітрі на F-16 – Ігнат

 • 7560 переглядiв

Українські пілоти проходять повітряну підготовку з інструкторами на винищувачах F-16 у Данії. Щотижня кількість українських пілотів, які проходять підготовку та виконують поставлені інструктором завдання, може збільшуватися

Українські пілоти в Данії проходять підготовку в повітрі з інструкторами на винищувачі F-16. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Вже деякі пілоти, зокрема в Данії проходять підготовку в повітрі з інструкторами саме на літаку F-16. Перед цим це були легкомоторні літаки натівського зразка, які допомагають легше перейти на саме F-16. Зараз це вже польоти з інструктором

- розповів Ігнат.

За його словами, кожен тиждень кількість українських пілотів, які проходять підготовку і виконують завдання, які ставить перед ними інструктор, може збільшуватися.

"Наступний етап – самостійні польоти. І тоді вже відповідно польоти на бойове застосування для того, щоб навчатися воювати на цьому літаку", – сказав Ігнат.

Він також повідомив, що окрім пілотів, які навчаються в Данії, навчання проходять в США і у Великій Британії, де, зокрема, проводиться підготовка не лише пілотів, а й інших фахівців, наземного персоналу, офіцерів бойового управління та інженерно-авіаційної служби.

Доповнення

У жовтні міністр оборони Данії Троельса Лунда Поульсена заявляла, що ймовірно, Данія зможе передати Україні перший бойовий літак F-16 у першому кварталі 2024 року.

На території Сполучених Штатів вже розпочалася підготовка українських пілотів до керування винищувачами F-16, інформацію підтвердили в Міноборони США. Також вирішується щодо забезпечення України запчастинами для F-16.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни обстріляли Антонівку на Херсонщині: двоє людей поранені

     • 5767 переглядiв

    Польща і США домовилися про співпрацю у військовій сфері

     • 5785 переглядiв

    Рада вдосконалила здійснення експорту деяких сільгосптоварів

     • 11592 переглядiв