ukenru
u-belgiyi-viyavili-tilo-rozshukuvanogo-za-ekstremizm-viyskovogo-yurgena-koningsa-zmi

У Бельгії виявили тіло розшукуваного за екстремізм військового Юргена Конінгса - ЗМІ

 • 19029 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Підозрюваний в правому екстремізмі бельгійський військовослужбовець Юрген Конінгс, що зник понад місяць тому, в неділю був виявлений мертвим в лісовій зоні в комуні Ділсі-Стокекем фламандської провінції Лімбург в Бельгії. Про це інформує УНН з посиланням на The Brussels Times.

Деталі

Військовий, що перебував в розшуку наклав на себе руки.

"Згідно з попередніми даними, причиною смерті стало самогубство... Ці дані необхідно підтвердити за підсумками судово-медичної експертизи", - йдеться в повідомленні.

Контекст

46-річний військовий інструктор Юрген Конінгс, якого підозрюють у замаху на "вбивство терористичного характеру", зник 17 травня зі значним арсеналом зброї. У його пошуках були задіяні сотні військових і поліцейських. Він також був оголошений в міжнародний розшук.

Раніше ЗМІ стало відомо, що до зникнення утікач деякий час перебував під наглядом спецслужб у зв'язку з його крайніми правими поглядами, а також погрозами, які він публікував в інтернеті.

За даними правоохоронних органів, Юрген Конінгс погрожував громадським діячам в Бельгії, зокрема відомому вірусологу Марку ван Рансту, якого критикували противники жорстких санітарних заходів проти коронавірусу. Повідомлялося, що прокуратура припускає, що військовий може становити загрозу для державних об'єктів в Бельгії, а також мечетей.

Після зникнення військового міністерство оборони Бельгії оголосило про проведення внутрішнього розслідування щодо військовослужбовців, які симпатизують крайньо правим екстремістським силам.

Українські Національні Новини

Новини Світу