u-4-regionakh-ukrayini-likviduvali-merezhu-chornikh-obminnikiv-yaki-dozvolyali-anonimniy-obig-groshey-z-rf

У 4 регіонах України ліквідували мережу "чорних обмінників", які дозволяли анонімний обіг грошей з рф

 • 313148 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Служба безпеки повідомила, що спільно з БЕБ ліквідувала у чотирьох регіонах мережу "чорних обмінників", які дозволяли анонімний обіг грошей між росією та Україною. Він функціонував з допомогою криптовалютних технологій, передає УНН.

Цитата

"Кіберфахівці Служби безпеки спільно з БЕБ заблокували масштабний канал обігу коштів між рф та Україною, який функціонував з допомогою криптовалютних технологій і заборонених російських платіжних систем. У чотирьох регіонах припинено діяльність мережі підпільних конвертаційних центрів, через кожен з яких щомісяця "проходило" понад один мільйон доларів США", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Працівники СБУ встановили, що ділки користувалися підсанкційними російськими системами переказів Юmoney, Webmoney та криптовалютою. Вони надавали послуги виводу з території рф російського рубля через його конвертування в криптовалюту та обготівковування в гривню.

Основними клієнтами зловмисників, за інформацією правоохоронців, були хакери та представники комерційних структур, які проводили тіньові товаро-обмінні та фінансові операції з країною-агресором. Зазначається, що обготівковування криптовалюти здійснювали у підпільних конвертцентрах, які діяли як пункти обміну валют у Києві, Харкові, Рівному та Сумах.

Під час обшуків за адресами проживання і роботи фігурантів правоохоронці виявили майже 60 млн у гривневому еквіваленті та обладнання, яке ділки використовували у незаконній діяльності.

Наразі одному із учасників оборудки повідомлено про підозру за незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення до відповідальності інших учасників незаконної діяльності.

Нагадаємо

У Донецькій області затримали воєнком, який разом із поплічником із поліції виготовляв підроблені документи про непридатність чоловіків до військової служби.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Серед жертв удару рф по Кривому Рогу 10-річна дитина - ОВА

     • 268895 переглядiв