tyzhden-roboty-proiektu-khochu-k-svoym-dlia-obminu-kolaborantiv-na-polonenykh-ukraintsiv-rezultaty

Тиждень роботи проєкту "Хочу к своим" для обміну колаборантів на полонених українців: результати

 • 11968 переглядiв

За 7 днів проєкт "Хочу к своим" досяг значних результатів. 165 тисяч переглядів профілів колаборантів, 1 обмін, 1 припинення співпраці з ворогом та інші досягнення демонструють ефективність ініціативи.

Тиждень тому в Україні прозентували державний проєкт – "Хочу к своим", який має сприяти поверненню українців з російського полону.  В пресслужбі проєкту розповіли про результати роботи за сім днів, передає УНН

Як зазначаєтсья, за цей короткий термін проєкт вже довів свою ефективність: 

  •  165 тисяч переглядів сторінок з профілями колаборантів здійснили користувачі сайту. Найбільше українців зацікавили такі колаборанти: Ангеліна Довбня, Дмитро Коляденко, Владислав Козєєв, Володимир Музика, Максим Боковенко.
  •  1 колаборант вже був обміняний на українця під час обміну 17.07.24. Тоді проєкт ще працював в тестовому режимі.
  • 1 колаборант припинив співпрацю з ворогом завдяки проєкту.
  • 7 потенційних колаборантів перевіряються завдяки отриманій інформації від уважних громадян.
  •  2 росіян виявили бажання поїхати в росію (над цими кейсами працюють представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини).

Доповнення 

Якщо ви з тієї чи іншої причини досі співпрацюєте з ворогом, у вас є шанс припинити цю діяльність на визначених умовах. Для цього потрібно заповнити спеціальну анкету на сайті "Хочу к своим" і чітко виконувати отримані інструкції.

При цьому, якщо ви маєте якусь інформацію про діяльність ворожих агентів, діліться нею з проєктом. Для цього також потрібно заповнити спеціальну анкету на сайті.

Нагадаємо 

Головне управління розвідки Міністерства оборони України, Служба безпеки України та Секретаріат уповноваженого з прав людини презентували проєкт "Хочу к своим", який має сприяти поверненню українців з російського полону. Київ надає змогу колаборантам потрапити назад до рф, в омбін на полонених українців.

Популярні

Новини по темі