ukenru
tushonka-yaka-yednaye-krayinu-vrazhayuchi-istoriyi-volonteriv

Тушонка, яка єднає країну: вражаючі історії волонтерів

 • 312724 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. У різних куточках України 24/7 волонтери переробляють курятину на тушонку і передають фронтовикам. Своїми вражаючими історіями вони діляться у соцмережі, повідомляє УНН.

Деталі

Значну кількість їстівних та символічних баночок вдалося оперативно виготовити завдяки благодійній допомозі виробника курятини №1, компанії МХП (Наша Ряба), кажуть волонтери. Своєю історією поділився і Сергій Халупінський з Черкащини. Він розповів як закрутив тушонку на Черкащині, а зустрів її на межі Донецької та Луганської областей.

"Про те, що добро завжди повертається сторицею я знав з дитинства. Нам вкладали це в голови вчителі, прищеплювали батьки... Але, як це відбувається на практиці, та ще й у матеріальному виразі, дізнався лише зараз.

За день до призову, разом з Юрій Ефремов і Ко накрутили щось близько тисячі банок курячої тушонки для однієї з бригад ЗСУ. 500кг курятини, дякуючи Фонд "МХП-Громаді", отримали на птахофабриці "Перемога Нова".

Поки м'ясо розморожувалося, старший син Артем через вайбер-спільноти збирав банки. Юрка знайшов волонтерок, які вже наступного дня оперативно і з любов'ю переробили в шкільній їдальні все м'ясо на тушонку.

Навіть етикетку тоді зкреативили. Щоправда, її макет я не бачив, але знав, який саме текст на ній буде.

Одне лиш тоді засмутило - наступного ранку я вже їхав на збірний пункт і тому не зміг проконтролювати, щоб тушонка потрапила до бригади, для якої вона і призначалася. Втім, ті військові без допомоги не залишилися - ТОВ "НВФ "Урожай" надав їм не менше тушонки, ніж накрутили ми.

Та яким же було моє здивування, коли десь на межі Донецької і Луганської областей мені принесли пару банок "Черкаської тушонки подвійного призначення" з написом на кришках: "8 березня 22р."... Отак зроблене одного разу добро для когось вернулося до мене сторицею... Сторицею тому, що Юрка і Ко тоді знайшов десь ще й рибу, тож тушонку зробили не тільки курячу, а ще й рибну. Й обидва її види потрапили до мене. До речі, дуже смачні!Отже, не втомлюйтеся робити добро і все буде Україна", - розповів він.

Українські Національні Новини

Суспільство