ukenru
turechchina-mozhe-vidpraviti-do-ukrayini-spetsialistiv-ta-tekhniku-dlya-rozminuvannya

Туреччина може відправити до України спеціалістів та техніку для розмінування

 • 108787 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський у вівторок провів робочу розмову зі своїм турецьким колегою Сулейманом Сойлу. Міністри обговорили можливість відправлення до України турецьких спеціалістів та передачі спеціалізованої техніки для розмінування та відновлювальних робіт, пише УНН з посиланням на пресслужбу МВС.

Цитата

"Український народ цінує зусилля Президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана та турецького народу щодо всебічної підтримки України, надання технічної допомоги в розмінуванні, відновлювальних роботах та гуманітарній допомозі. Завдяки незламному духу української армії та всього українського народу, а також підтримці міжнародних партнерів наша держава дає гідну відсіч російським загарбникам на всіх фронтах", — зазначив Монастирський.

Деталі

Він повідомив, що жертвами російських окупантів стали вже десятки тисяч людей. Міністр зазначив, що російська армія застосовує всі види артилерії, усі види ракет і авіабомб, зокрема, фосфорні бомби та інші боєприпаси, заборонені міжнародним правом. Монастирський назвав це очевидним терором проти цивільного населення.

"Усі ці воєнні злочини ми обов’язково розслідуємо та встановимо всіх винних", — зазначив міністр, якого цитує пресслужба.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Туреччини зазначив, що в турецького уряду й суспільства розривається серце від подій в Україні. Турецька сторона завжди підтримувала незалежність і територіальну цілісність України. Саме тому Туреччина буде надавати Україні всебічну підтримку в боротьбі з ворогом, сказав він.

Раніше

Як повідомляли турецькі ЗМІ, в країні створять спеціальну авіакомпанію, щоб возити росіян на свої курорти в умовах санкцій.

Українські Національні Новини

Політика