ukenru
tsvk-zrobila-krok-do-provedennya-mistsevikh-viboriv-na-donbasi-28-bereznya

ЦВК зробила крок до проведення місцевих виборів на Донбасі 28 березня

 • 17186 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Центральна виборча комісія звернулась до Донецької та Луганської ОДА – ОВЦА щодо можливості організації підготовки та проведення перших місцевих виборів 28 березня 2021 року на окремих територіях цих областей. Про це інформує пресслужба ЦВК, передає УНН.

“Під час сьогоднішнього засідання Комісія звернулася до Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій – обласних військово-цивільних адміністрацій стосовно надання не пізніше 12 години 15 січня 2021 року висновків щодо можливості організації підготовки та проведення перших місцевих виборів 28 березня 2021 року в окремих територіальних громадах цих областей”, - йдеться в повідомленні пресслужби.

За даними ЦВК, до переліку таких громад входять 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського і Покровського районів Донецької області та 8 – Сєвєродонецького і Щастинського районів Луганської області.

Так, минулого року Комісія на підставі відповідних висновків Донецької та Луганської ОДА – ОВЦА встановила неможливість проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів, визначивши їх переліки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК про місцеві вибори на Донбасі: проведемо у березні, якщо дозволить безпекова ситуація

Таким чином перші місцеві вибори 25 жовтня 2020 року у вказаних територіальних громадах не було проведено.

“У звʼязку з цим Комісія зазначила, що у разі можливості організації підготовки та проведення відповідно до Виборчого кодексу України місцевих виборів на окремих територіях вказаних областей в останню неділю березня 2021 року Комісія повинна ухвалити рішення про призначення перших місцевих виборів 28 березня 2021 року не пізніше 17 січня 2021 року”, - зазначають в ЦВК.

Нагадаємо, у серпні 2020 року Центральна виборча комісія прийняла постанову про неможливість проведення місцевих виборів 25 жовтня на окремих територіях Донецької та Луганської областей. У ЦВК наголосили, що вибори можуть відбутися зі зміною безпекової ситуації.

Як повідомляв УНН, наприкінці минулого року українська делегація у Тристоронній контактній групі оголосила основні 5 пунктів власного "Плану дій щодо Донбасу". За умови виконання згаданого плану, вважають в українській делегації, можливо провести місцеві вибори на окупованих територіях Донбасу у березні 2021 року.

Українські Національні Новини

Політика