tsukerberh-buduie-pidzemnyi-bunker-na-havaiakh-rozsliduvannia

Цукерберг будує підземний бункер на Гаваях – розслідування

 • 70087 переглядiв

Марк Цукерберг будує великий підземний бункер як частину секретного комплексу на острові Кауаї, Гаваї, з розкішними зручностями та високим рівнем безпеки, вартістю понад 270 мільйонів доларів.

Керівник корпорації Meta Марк Цукерберг будує підземний бункер у своєму надсекретному комплексі на Гаваях. Про це у своєму розслідуванні пише видання WIRED, у розпорядженні якого опинилася проєктна документація комплексу, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що скуповувати землі на північному узбережжі острова Кауаї медіамагнат почав у 2014 році. Комплекс займе 5,6 млн квадратних метрів. На його території з'являться два маєтки площею п'ять тисяч квадратних метрів із 30 спальнями та ванними, а також офісами, конференц-залами та ліфтами.

Дві центральні будівлі будуть з'єднані підземним тунелем, який веде до будівлі площею 465 квадратів із власними енергоджерелами та продовольством. У розпорядженні власника резервуар на 28 тисяч літрів води з насосною системою.

Цукерберг потрапив до лікарні: його прооперували04.11.23, 14:27 • [views_328980]

Крім того, в межах резиденції Цукерберга розмістять понад дюжину будівель різного призначення, зокрема тренажерний зал, басейни, сауну та тенісний корт. Мотузкові мости дозволять гостям мільярдера переміщатися між будиночками на деревах. Комплекс обгороджений двометровою стіною, яка, як скаржаться місцеві жителі, перекрила краєвид на океан.

Загальна вартість комплексу за оцінками видання перевищить 270 мільйонів доларів. Будівництво комплексу перебуває під грифом "таємно". Усі — від теслярів та електриків до малярів та охоронців, які працюють на об'єкті — мають підписати угоду про нерозголошення. Будівельні бригади займаються окремими проєктами та не мають права контактувати одне з одним.

Лілія Подоляк

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Макрон закликав Орбана "поводитися як європеєць"

     • 101013 переглядiв

    На Київ рухаються ще дві групи БПЛА з Чернігівщини – Кличко

     • 98999 переглядiв