ukenru
tsoho-roku-urozhai-stanovytyme-blyzko-77-mln-tonn-nardep

Цього року урожай становитиме близько 77 млн тонн - нардеп

 • 29557 переглядiв

Цьогорічний врожай в Україні очікується на рівні 77 мільйонів тонн, що приблизно на 30% менше довоєнного врожаю, який перевищував 100 мільйонів тонн, через відмову фермерів від інтенсивних технологій вирощування та зниження врожайності з гектара.

В Україні в цьому році урожай може становити близько 77 млн тонн. Про це повідомив нардеп та член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук під час брифінгу, передає УНН.

Аграрії відмовляються від інтенсивних технологій вирощування, тому врожайність на гектар в цьому році прогнозовано буде меншою, я думаю всіх культур, якщо взяти зернові, олійні, бобові. Все залежить від погодних умов. Я думаю це буде на рівні 75-77 млн тонн. Довоєнний період у нас перевищувала врожайність понад 100 млн тонн. Тобто на 30% орієнтовно буде менше,

- розповів Соломчук.

Доповнення

Соломчук повідомляв, що цьогоріч в деяких регіонах України площі посівів збільшаться, однак культури будуть змінюватись.Так, сівбу ярих культур в Україні розпочали всі області. Українські аграрії уже сіють соняшник, сою та цукровий буряк.

В Україні вже засіяно понад 470 тисяч гектарів.