ukenru
tsogo-roku-v-ukrayini-za-derzhkosht-zaprovadzhuyut-posttransplantatsiyniy-suprovid-patsiyentiv-stepanov

Цього року в Україні за держкошт запроваджують посттрансплантаційний супровід пацієнтів - Степанов

 • 18155 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Міністерство охорони здоров'я впроваджує забезпечення посттрансплантаційного супроводу за державні кошти. На ці потреби попередньо міністерство розрахувало суму у 56 млн грн. Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні зупинюся на тому, хто вже живе з донорськими органами. Таких українців зараз 1790, у більшості це ті, кого оперували за кордоном. Але нагадаю: ми оперативно розвиваємо українську систему трансплантації, тому у майбутньому це співвідношення буде дуже сильно змінюватися саме на користь тих людей, яким була зроблена трансплантація на території України", - розповів Степанов.

За його словами, після трансплантації органу у людини розпочинається ще один важливий етап – реабілітація, щоб чужий орган почав повноцінно функціонувати. У цьому питанні надважливим є контроль, адже донорський орган чужий для організму, потрібне правильне введення таких пацієнтів, щоб не було відторгнення органу.

"МОЗ у цьому році вперше впроваджує забезпечення посттрансплантаційного супроводу за державні кошти. На ці потреби попередньо Міністерство охорони здоров'я розрахувало суму у 56 млн грн. Ці кошти підуть на окремий пакет посттрансплантаційного супроводу у межах програми медичних гарантій", - сказав міністр.

Нагадаємо, Степанов повідомляв, що у 2021 році в Україні планують зробити мінімум 250 операцій з трансплантації органів та тканин, що майже у 2 рази більше у порівнянні з минулим роком.

Як повідомлялося в УНН, у Державному бюджеті України на 2021 рік видатки на трансплантацію органів та тканин збільшено до 502 млн грн.

Також Степанов розповів, що Міністерство охорони здоров’я України розпочало плідну співпрацю з провідними медзакладами у галузі трансплантації з Італії, Іспанії, Ізраїлю, Німеччини та США.

Українські Національні Новини

Політика