ukenru
tsogo-roku-ukrayina-planuye-pochati-povnotsinni-peregovori-schodo-chlenstva-v-yes-stefanchuk

Цього року Україна планує розпочати повноцінні переговори щодо членства в ЄС – Стефанчук

 • 128366 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. До кінця 2022 року Україна планує перейти до повноцінних переговорів щодо членства в Європейському Союзі. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час зустрічі із делегацією голів парламентських комітетів у європейських справах держав-членів ЄС та першого віцепрезидента європейського парламенту Отмара Караса, передає УНН.

Цитата

"В наших планах до кінця цього року виконати всі сім вимог Європейської комісії і перейти до повноцінних перемовин щодо подальшого членства України в ЄС", – сказав Стефанчук.

Додамо

Голова ВР розповів європейським колегам, що вже зроблено для здобуття членства в ЄС: здійснено кроки для адаптації українського законодавства до європейського, переформатовано діяльність парламенту для секторального забезпечення відповідності євроінтеграційним перспективам, налагоджено співпрацю із європейськими інституціями.

Стефанчук також виділив те, чого України потребує вже сьогодні: військова допомога, посилення санкційного тиску на рф, енергетична безпека, фінансова підтримка України у поступовому відновленні.

Нагадаємо

23 червня 2022 року Європейська рада надала Україні статус кандидата на членство в ЄС.

Президент Володимир Зеленський переконаний, що після перемоги Україна стане повноправним членом Європейського Союзу.

Українські Національні Новини

Політика