ukenru
tsk-z-rozsliduvannya-rozkradan-gumanitarki-provede-viyizne-zasidannya-u-zaporizhzhi

ТСК з розслідування розкрадань гуманітарки проведе виїзне засідання у Запоріжжі

 • 277848 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Тимчасова слідча комісія Верховної ради з питань розслідування можливих порушень законодавства у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги проведе виїзне засідання у Запоріжжі. Про це у коментарі УНН повідомив член ТСК, нардеп Максим Ткаченко.

Деталі

За його словами, в рамках ТСК розглядатимуть і причетність правоохоронців до ймовірних розкрадань. Водночас робота Комісії стосуватиметься не лише скандалу з розкраданням гуманітарки у Запоріжжі.

Цитата

“Однозначно (розглядатимемо причетність правоохоронців, - ред.), і плануємо перше засідання провести у Запоріжжі, однак ТСК створена не тільки з питань Запорізької області”, - зазначив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Спустять на гальмах”: волонтери не вірять у справедливе розслідування розкрадання гуманітарної допомоги у Запоріжжі 

Нагадаємо

30 серпня СБУ та НАБУ провели низку обшуків у Запоріжжі, зокрема в міськраді у справі щодо можливого незаконного привласнення гуманітарної допомоги ТОП-посадовцями у Запорізькій області. 

Зазначимо, що раніше факти можливого розкрадання розслідували запорізькі правоохоронці, однак, за словами нардепа Юлії Яцик, місцевий прокурор завів справу у глухий кут. А екснардеп Ігор Мосійчук зазначив, що запорізькі правоохоронці покривали злочинні схеми

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чистки в прокуратурі: в правоохоронному комітеті ВР чекають від ОГПУ результатів перевірки прокурорів 

Зазначимо, що керівника Запорізької обласної прокуратури Віктора Приходька зараз просять звільнити запорізькі бізнесмени. За їх словами, він не лише закриває очі на розкрадання гуманітарки в регіоні, а ще й виконує приватні замовлення і знищує місцевий бізнес

У правоохоронному комітеті ВР вважають за необхідне перевірити Приходька в рамках масштабної перевірки органів прокуратури, ініційованої Офісом Генпрокурора. 

Українські Національні Новини

Політика