tsei-protses-perevedeno-u-praktychnu-ploshchynu-sybiha-pro-vidnovlennia-aviaspoluchennia-v-ukraini

Цей процес переведено у практичну площину: Сибіга про відновлення авіасполучення в Україні

 • 46320 переглядiв

Україна подала заявки та оцінки ризиків до американських та європейських авіаційних регуляторів, щоб відновити цивільне авіасполучення в одному зі своїх аеропортів, хоча через складні питання безпеки жодних термінів не встановлено.

Україна перевела у практичну площину процес відновлення авіасполучення, надавши бачення процесу відновлення авіасполучення американським та європейським регуляторним органам. Про це в ефірі телемарафону заявив дипломат, заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга, передає УНН.

По-перше - авіасполучення є необхідним елементом стійкості економіки держави. Безумовно ці питання важливі для України. Наприкінці минулого року керівник офісу Андрій Єрмак анонсував початок процесу щодо відновлення авіасполучення, або відкриття одного з аеропортів України 

- сказав Сибіга.

Він додав, що відновлення авіасполучення складне питання, яке містить кілька елементів, а саме: безпековий елемент, який пов’язаний з ППО, технічні моменти.

"На сьогодні цей процес переведено в практичну площину. Модальності відновлення авіасполучення і бачення процесу доведено до двох регуляторів, це європейський регулятор, який надає дозвіл на таке сполучення та американський регулятор. Ці бачення передані до цих компетентних органів і давайте почекаємо подальшого розвитку", - додав Сибіга.

За його словами, мета України відновити цивільне авіасполучення на базі одного з аеропортів.

Нагадаємо

Україна проводить консультації з американськими та європейськими регуляторними органами щодо відкриття свого повітряного простору і розпочала формальний процес, подавши заявки та оцінки ризиків, хоча жодних термінів не було визначено через складні питання безпеки.

Керівник ОП Андрій Єрмак заявляв, що українська влада працює над тим, щоб відкрити в країні один з аеропортів.

Популярні

Новини по темі

Генштаб: росіяни посили наступ на Авдіївському напрямку

 • 31287 переглядiв