tsakhal-znyshchyv-u-hazi-kilka-soten-tuneliv-pobudovanykh-terorystamy

ЦАХАЛ знищив у Газі кілька сотень тунелів, побудованих терористами

 • 21096 переглядiв

Армія оборони Ізраїлю знищила близько 400 підземних тунелів у Газі, які використовували бойовики ХАМАСу, причому значну частину операцій провів підрозділ спеціального призначення "Яхалом". Тунелі були приховані під цивільними спорудами, використовуючи місцеве населення як живий щит.

Армія оборони Ізраїлю повідомила про виявлення і знищення приблизно 400 підземних тунелів, які побудували та використовували терористи угрупування ХАМАС у Секторі Гази. Про це повідомляє The Times of Israel, пише УНН.

На сьогодні солдати Цахала виявили та зруйнували близько 400 шахт терористичних тунелів. Значну роль у виявленні та руйнуванні цих тунелів різними методами відіграв підрозділ спеціального призначення "Яхалом" Інженерного корпусу,

– йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними ізраїльських військових, бойовики ХАМАС спорудили мережу тунелів під населеними пунктами по всьому сектору Газа.

Зазначається, що входи у тунелі були заховані серед цивільної забудови, у тому числі житлових будинках, школах, лікарнях та інших об'єктах.ЦАХАЛ звинуватив ХАМАС у використанні палестинського населення Гази як живого щита.

Нагадаємо

Як писав УНН, ХАМАС намагається вивести бойовиків із сектора Гази серед евакуйованих мирних жителів. Високопоставлений представник США підтвердив, що поранені комбатанти ХАМАСу були таємно занесені в списки евакуації разом із пораненими палестинськими мирними жителями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦАХАЛ заявив, що Ізраїль взяв під контроль порт в Газі

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі