ukenru
tri-roki-na-mistsi-skveru-v-odesi-zanedbane-mistse

Три роки на місці скверу в Одесі - занедбане місце

 • 11424 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Ділянка землі площею 5296,7 кв. м в Одесі, яка отримала ще в 2018 році статус скверу під назвою "Армійський", досі перебуває в занедбаному стані. На місці скверу, що існує на папері, - сміття і бур'яни, передає кореспондент УНН.

Ще в 2019 році на засіданні виконавчого комітету Одеської міської ради замовником розробки проектно-кошторисної документації та виконання робіт з будівництва скверу "Армійський" було призначено муніципальне управління дорожнього господарства. А в кінці жовтня минулого року мер міста Геннадій Труханов дав старт роботам з благоустрою зеленої зони на вул. Армійській і поспілкувався з жителями навколишніх будинків.

"Думаю, уже наступного року в Приморському районі Одеси на одну гарну впорядковану зелену зону побільшає", - зазначив тоді Труханов.

У сквері планувалося виконати терасування з урахуванням рельєфу майданчика, обладнати дитячий та спортивний майданчики, створити зони тихого відпочинку з альтанками або тіньовими навісами, встановити каналізований туалет.

За даними видання "Монітор", тендер на капітальний ремонт скверу управління дорожнього господарства ОМР оголосила у вересні 2020 року. Підрядником була обрана компанія "Бастіон", яка погодилася провести ремонт за 17 млн 353 тис. 217 грн. Ця ж фірма зараз проводить реконструкцію Одеського зоопарку. Раніше фірма здійснювала капітальний ремонт стадіону в школі № 32 за 29 млн грн і капремонт спортшколи "Олімпієць" за 1,4 млн грн.

Видання "Монітор" звертає увагу на те, що в документації, яку надав "Бастіон", зазначено, що компанія не буде залучати субпідрядника, а всі роботи проведе самостійно. Зараз у штатному розписі фірми значаться лише двоє робітників, один механік, один слюсар, один бригадир і один електрозварник, а також декілька машиністів і декілька водіїв.

Фото: "Монітор"

Доповнення

Головним своїм досягненням в минулому році Труханів вважає відкриття нового входу в зоопарк.

При цьому одесити стверджують, що мер займається дрібними питаннями, у той час, як їм на голови сипляться балкони і карнизи старих будинків, а берег Одеси забудовується незаконними будівництвами.

Українські Національні Новини

Суспільство