ukenru
tri-oblasni-gazorozpodilniki-oshtrafovani-na-ponad-2-5-milyona-griven

Три обласні газорозподільники оштрафовані на понад 2,5 мільйона гривень

 • 10010 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" наклала штраф на "МИКОЛАЇВГАЗ", "СУМИГАЗ" та "ДНІПРОГАЗ" на загальну суму 2 мільйони 550 тисяч ( по 850 тисяч гривень). Про це повідомляє кореспондент УНН.

Повідомляється, що всі три підприємства оштрафовані за порушення ліцензійних умов у частині приведення обсягів використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов, що призвело до додаткових нарахувань у платіжках споживачів.

Згідно з вироком, підприємства також зобов’язали привести свої дії у відповідність до вимог чинного законодавства шляхом здійснення перерахунку.

Зазначається, що на основі кожної з трьох справ, Департамент ліцензійного контролю підготує звернення до Антимонопольного комітету України щодо можливих ознак зловживання монопольним становищем на ринку природного газу частині неправомірних донарахувань побутовим споживачам обсягів спожитого природного газу, які враховують різницю у приведенні до стандартних умов.

Додамо, що представники жодної з компаній не погоджуються з рішенням НКРЕКП і обіцяють оскаржувати вирок у суді.

Нагадаємо, що НКРЕКП оштрафувала ще один облгаз за донарахування у платіжках. 

Українські Національні Новини

Економіка