Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 90,5 %.
Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 29,6 %;м'ясну продукцію – 25,7 %; рибну продукцію – 10,5 %.
За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 12,5 %, узаконених ринках – 23,7%.
В 63,8% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.
Додамо, що протягом позаминулого тижня від отруєнь неякісними продуктами у Запорізькій області постраждало 180 осіб.
Нагадаємо, як повідомляв УНН, в Україні кількість отруєнь неякісними харчами у 2016 році в порівнянні з 2015 роком зросла у два рази.
За словами С.Тригубенка, причина збільшення випадків харчових отруєнь у різних регіонах України полягає у відсутності державного та ефективного контролю за якістю продуктів харчування на всіх рівня.