tretina-kharchovikh-otruyen-u-zaporizkiy-oblasti-pripadaye-na-molochku

Третина харчових отруєнь у Запорізький області припадає на молочку

 • 10548 переглядiв

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 90,5 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 29,6 %;м'ясну продукцію – 25,7 %; рибну продукцію – 10,5 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 12,5 %, узаконених ринках – 23,7%.

В 63,8% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

Додамо, що протягом позаминулого тижня від отруєнь неякісними продуктами у Запорізькій області постраждало 180 осіб.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, в Україні кількість отруєнь неякісними харчами у 2016 році в порівнянні з 2015 роком зросла у два рази.

За словами С.Тригубенка, причина збільшення випадків харчових отруєнь у різних регіонах України полягає у відсутності державного та ефективного контролю за якістю продуктів харчування на всіх рівня.

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Нардеп А.Артеменко підтвердив свої візити у Москву

     • 11395 переглядiв

    ЄС продовжив на рік санкції щодо Білорусі

     • 8875 переглядiв

    Хокеїсти "Чикаго" завдали поразки ХК Сент-Луїс"

     • 9869 переглядiв