transformuitesia-budte-novatoramy-v-mkhp-rozpovily-yak-buty-efektyvnymy-na-mhp-procurement-conference-2024-velykyi-biznes-pro-zakupivli

Трансформуйтеся, будьте новаторами: в МХП розповіли, як бути ефективними на "MHP Procurement Conference 2024: великий бізнес про закупівлі"

 • 20480 переглядiв

Директор департаменту закупівель МХП розповів, як бути ефективними на "MHP Procurement Conference 2024: великий бізнес про закупівлі".

Дмитро Пташник, директор департаменту закупівель МХП, розповів про зміни у департаменті закупівель та як бути ефективними на "MHP Procurement Conference 2024: великий бізнес про закупівлі".

На що важливо звернути увагу:

- Трансформуйтеся. Це поступовий процес із великою кількістю змінних. Тому потрібно впроваджувати change management в команді і бути готовими постійно дізнаватися нове. Якщо у 2018 році компанія МХП мала розподілену команду закупівель на кожному з підприємств, то вже у 2024 році — це один Департамент закупівель, який надає сервіс та експертизу для понад 50 підприємств МХП.

- Департамент закупівель має бути партнером для бізнесу.

З 2018 року витрати, якими керує Департамент, зросли у 3,5 рази. Крім того, ми стали учасником комітету щодо нових інвестицій. А введення системи OKR дозволило побачити прямий вплив результатів роботи Департаменту закупівель на весь бізнес МХП.

- Проводьте щорічні аудити. Це дозволить вам відслідковувати ваш прогрес у змінах та їхню ефективність.

- Будьте новаторами. Ми одні з перших в Україні впровадили багатосторонні контракти. Цифровізували роботу і перевели наші компанії та партнерів на електронний документообіг. Так контрагенти мають доступ до графіків оплат, а я бачу тренди щодо закупівель, навантаження на менеджерів, бенчмарки буквально з планшету.

- Шукайте ваших людей. Ми запровадили дуальну освіту, тому студенти, які пройдуть відбір, можуть отримувати одразу практичні навички. Крім того, ми розвиваємо й внутрішні кадри. Так понад 20 працівників департаменту закупівель МХП беруть участь в програмі Future Leaders та отримують менторську підтримку від інших керівників.

Компанія відкрита для тих, хто готовий розвиватися разом з МХП.

Лілія Подоляк

Новини Бізнесу

    Популярні

    Новини по темі

    Омбудсмен: з окупації повернули ще 12 українських дітей

     • 31905 переглядiв

    Землетрус магнітудою 7,3 стався на півночі Чилі

     • 10747 переглядiв