ukenru
tramp-zaklykaie-verkhovnyi-sud-ssha-ne-vtruchatysia-v-superechku-pro-imunitet

Трамп закликає Верховний суд США не втручатися в суперечку про імунітет

 • 22451 переглядiв

Дональд Трамп попросив Верховний суд США не прискорювати розгляд його позову про імунітет від судового переслідування за дії, пов'язані зі спробою скасування виборів 2020 року, пропонуючи більш зважений підхід.

Кандидат у президенти від Республіканської партії та колишній президент США Дональд Трамп закликав Верховний суд США відхилити запит федеральних прокурорів щодо негайного перегляду його заяви про те, що він не може бути притягнутий до відповідальності за спробу скасувати свою поразку на виборах 2020 року. Про це повідомляє УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

У відповідь на запит спеціального прокурора Джека Сміта до вищого американського суду якнайшвидше втрутитися для вирішення порушеного питання імунітету, Дональд Трамп надіслав звернення.  Він закликає суддів не "поспішати вирішувати питання безрозсудно", оскільки питання імунітету слід "вирішувати обережно і свідомо, а не блискавично".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не виключає, що у Трампа буде інша політика щодо України у разі перемоги на виборах у США

Як вже припускають у ЗМІ, мета звернення пов’язана зі спробою відтягнути процес якомога довше, а в ідеалі – до 2025 року.

Довідка

Прокурори звинуватили Дональда Трампа, який наразі є лідером республіканської номінації на президентських виборах 2024 року, у спробі перешкоджати роботі Конгресу та обманювати уряд США за допомогою схем, спрямованих на те, щоб скасувати перемогу президента-демократа Джо Байдена на виборах у листопаді 2020 року.

Нагадаємо

Верховний суд штату Колорадо постановив, що колишній президент США Дональд Трамп має бути дискваліфікований через його ймовірну роль у підбурюванні до насильства у 2021 році, призупинивши дію рішення до січня 2024 року для подачі апеляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США планує створити новий військовий пакт з країнами Північної Європи проти путіна: що він передбачатиме

Ігор Тележніков

Новини Світу