ukenru
tornado-obrushylysia-na-serednii-zakhid-u-ssha-dvoie-postrazhdalykh

Торнадо обрушилися на Середній Захід у США: двоє постраждалих

 • 33726 переглядiв

Дві людини постраждали і кілька будівель було пошкоджено в результаті сильних штормів, що спричинили торнадо в деяких частинах штатів на Середньому Заході у вівторок.

Сильні шторми завдали збитків у деяких частинах центральної частини США у вівторок і спричинили торнадо в Канзасі та Айові, у тому числі одне, внаслідок якого на Середньому Заході постраждали двоє людей, пише УНН з посиланням на CBS News.

Деталі

За даними національної метеорологічної служби США, торнадо EF-1 почалося невдовзі після 6 години ранку за місцевим часом неподалік міста Річленд на північному сході Канзасу. Він розвивав швидкість до 100 миль на годину (160,9 км за годину) та перебував на землі близько 20 хвилин, повідомили у службі.

Двоє людей отримали поранення, коли їхній фургон перекинувся під час торнадо. Подробиць про травми не було. Також у сусідньому місті Овербрук дісталося будівлям та деревам.

У центральній Айові було знесено сарай та пошкоджено інші будівлі після того, як торнадо обрушився на сільську місцевість округу Даллас. Метеорологічна служба також повідомила про град розміром з м'яч для пінг-понгу у Блумфілді, на північ від лінії Міссурі. Повідомлень про травмованих одразу не було.

За даними офісу шерифа округу Де-Мойн, принаймні двом будинкам було завдано "істотних збитків" у громадах Ярмут та Медіаполіс на сході Айови, але обійшлося без постраждалих.

Метеорологічна служба повідомила, що центральна частина США перебуватиме під загрозою суворої погоди протягом вівторка. Грози очікувалися в деяких частинах Канзасу, Міссурі, Айови та північно-західного Іллінойсу, можливо, з сильним градом та руйнівними вітрами. За даними служби, на Середньому Півдні також були можливі окремі шторми.

У Міссурі рейс 3661 American Eagle, що прямував до Чикаго, повернувся до міжнародного аеропорту Канзас-Сіті незадовго до 6 години ранку, невдовзі після зльоту через можливий удар блискавки, повідомила в електронному листі представник American Airlines Джанна Урго. Робітники з технічного обслуговування оглядали літак щодо пошкоджень. Пізніше Урго повідомила, що пасажирів пересадили на інші рейси.

За словами департаменту шерифа округу Клей, кемпер перекинуло, а дах зірвало з будівлі, коли сильний шторм обрушився на територію навколо озера Смітвіль на заході Міссурі. Офіційні особи повідомили, що 11-річний хлопчик і його батьки жили в кемпері та перебували у ванній кімнаті у кемпінгу. "Вони та їхні домашні тварини у безпеці, але вони втратили майже все інше", - заявили в департаменті шерифа округу Клей.

В Айові офіс шерифа округу Су повідомив, що "стрімкий шторм вибухнув швидко і породив безліч невеликих торнадо". На фотографіях видно, як дитячі майданчики на задніх дворах зруйновані поваленими деревами. Повідомлялося про повалені дерева та лінії електропередачі в кількох населених пунктах недалеко від Канзас-Сіті.

CBS Chicago повідомило, що у вівторок увечері у цьому районі виникла серйозна загроза шторму з можливими руйнівними вітрами, сильним градом та торнадо. Торнадо мало стихнути о 22:00 за місцевим часом для округів ЛаСалль та ДеКалб, на захід від Чикаго, а також для округів далі на захід в Іллінойсі, а також у південно-центральному та південно-західному Вісконсіні. Постраждали Рокфорд, Діксон, Пеорія та Квінсі в Іллінойсі, а також Джейнсвілл і Медісон у Вісконсіні.

Сильний дощ змусив Вищу бейсбольну лігу відкласти гру у вівторок увечері між "Чикаго Вайт Сокс" і "Канзас-Сіті Роялс" на стадіоні Guaranteed Rate Field в Чикаго. Тепер він пройде у середу у межах подвійного матчу.

Згідно з прогнозом, більш активні шторми просто будуть йти далі у східному та південному напрямку.

28.12.23, 14:17 • [views_0]