top-menedzher-ukrbudu-maiboroda-sprostuvav-svoi-zaiavy-pro-tatarova

Топ-менеджер "Укрбуду" Майборода спростував свої заяви про Татарова

 • 1421 переглядiв

Колишній виконавчий директор "Укрбуду" Олег Майборода спростував свої гучні заяви про заступника керівника ОП Олега Татарова

Колишній виконавчий директор "Укрбуду" Олег Майборода спростував свої гучні заяви про заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова, у яких він звинуватив його в корупції у справі "Укрбуду". Відповідний допис він зробив на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Мушу зробити важливу та неочікувану заяву щодо деяких моїх інтерв'ю останнього часу. Усі, хто слідкує за подіями навколо "Укрбуду", напевне побачили численні спроби колишнього керівництва компанії з'ясувати стосунки - кримінальні справи, замовні публікації, взаємні обвинувачення. Та, напевно, усі помітили, що всі учасники процесу зайшли надто далеко, і я можу це пояснити

 - написав Олег Майборода.

Він зазначив, що причиною його нападів стала низка подій та обставин, серед яких присутні інтриги, наклеп.

"Треті особи - і це головне - спробували пересварити колишніх друзів, із чим вони успішно впоралися, проте я маю першим виправити цю помилку. Ані з Максимом Микитасем, ані з Олегом Татаровим я не зможу відновити стосунки. Роки три тому Максим не почув мене в критичний момент і створив усі умови, щоб зруйнувати компанію і долі людей, що були причетні до її створення, у тому числі мою.   Олега Татарова в певний момент мені представили як ворога, головного автора моїх проблем та кримінальних справ", - зазначив Майборода.

Він заявив, що він став заручником цього внутрішнього конфлікту.

"Численні образи призвели до незворотного - ми втратили будь-який шанс на змістовний та діловий діалог. Я розумію, чому Максим ініціював проти мене кримінальне провадження. Але, сподіваюся, що час розставить все на свої місця. Олегу Татарову хочу сказати, що перше моє інтерв'ю "Цензору" - це емоційна реакція на системні чутки, які переконали мене в тому, що Татаров допомагає "доганяти" мене, що я вважав несправедливим. Я мусив захищатися, допустивши надмірну крайність у вчинках та висловлюваннях, що не мали під собою фактичної основи, лише емоційну складову", - пояснив Майборода.

Майборода заявив, що насправді він навіть не знає, хто саме займався вирішенням багатьох питань "Укрбуду", адже в той час цим опікувалась група юристів та адвокатів, які мали власного керівника.

"На жаль, сьогодні він вже помер. Татаров на той час пішов із компанії у приватну практику й не мав стосунку до скандалів, що відбулися згодом. Але мені здавалося, що його причетність до справ стане переконливим аргументом, а суди більш ретельно будуть досліджувати обставини справи при обранні мені запобіжного заходу. Але вони ухвалили рішення про мій арешт, і тепер я опинився під загрозою екстрадиції", - написав Майборода.

Майборода назвав своє інтерв'ю виданню Reuters поганою ідеєю своїх адвокатів. У ньому він заявив, що він під час перебування на посаді виконавчого директора "Укрбуду" передавав хабарі для затвердження будівельних проєктів через Татарова.

"Тож, з'явилося моє друге інтерв'ю виданню Reuters - погана ідея моїх адвокатів, з якими наразі я вже не працюю. За задумом, підставою у відмові в екстрадиції могла стати політична вмотивованість кримінального переслідування. А для цього треба було показати конфлікт з кимось із представників української влади. Тож персональний конфлікт з Татаровим підходив якнайкраще. Адвокати попрацювали з моїми записами, і з'явилося щось схоже на підтвердження корупції, які я підкріпив своїми словами. Так, я вагався, робити це чи ні, і зараз розумію, що скоїв помилку. Але ця помилка не є незворотною, особливо для людини, яка рятує власне життя", - розповів Майборода.

Він зазначив, що немає жодного сенсу далі розвивати цю спіраль безглуздих звинувачень.

"Тому зроблю останню, але нарешті правдиву заяву по цій справі - жодних документів щодо комусь переданих грошей насправді не існує!  Повідомляю, що я надіслав перелік листів із уточненням і викривленням власних заяв редакціям видань, підкріплених вибаченнями", - написав Майборода.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Reuters повідомило про складнощі в переговорах у ЄС щодо України

     • 2303 переглядiв