ukenru
tesla-zvilnyt-ponad-10percent-pratsivnykiv-na-tli-padinnia-prodazhiv

Tesla звільнить понад 10% працівників на тлі падіння продажів

 • 17296 переглядiв

Компанія Tesla, що належить Ілону Маску, звільнить понад 10% своїх співробітників у всьому світі через падіння продажів автомобілів та посилення війни цін на електромобілі.

Компанія Tesla, якою володіє американський мільярдер Ілон Маск, звільнить більше ніж 10% співробітників у всьому світі через падіння продажів автівок. Про це повідомляє видання Reuters, пише УНН.

Деталі

"Tesla звільнить понад 10% своєї робочої сили в усьому світі, на тлі того, як компанія бореться з падінням продажів і загостренням війни цін на електромобілі", - пише видання з посиланням на внутрішню записку.

Найбільший за ринковою вартістю автовиробник у світі, як вказано, мав 140 473 співробітників у всьому світі станом на грудень 2023 року.

Зазначається, що деякі співробітники вже були повідомлені про звільнення.

"Коли ми готуємо компанію до нашої наступної фази зростання, надзвичайно важливо розглянути кожен аспект компанії для скорочення витрат і підвищення продуктивності", - сказав генеральний директор Tesla Ілон Маск.

Видання додає, що цього року акції компанії впали приблизно на 31%, погіршивши показники перед іншими автовиробниками, таких як Toyota Motor і General Motors, чиї акції зросли на 45% і 20% відповідно завдяки повільному переходу споживачів від традиційних автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння.

"Заплановані скорочення робочих місць відбулися після того, як Tesla цього місяця повідомила, що її глобальні поставки автомобілів у першому кварталі впали вперше за майже чотири роки, на тлі того, як зниженню цін не вдалося підняти попит", - наголошує видання.

Tesla більше не входить до 10 найдорожчих компаній США, її витіснила Visa07.03.24, 16:07 • [views_0]

Нагадаємо

У березні автопарк України поповнився понад 4 400 електромобілями, а попит на них зріс у 2,3 рази порівняно з минулим роком.