teplovyi-udar-v-moz-rozpovily-pro-symptomy-ta-pershu-dopomohu

Тепловий удар: в МОЗ розповіли про симптоми та першу допомогу

 • 11415 переглядiв

Тепловий удар - небезпечний стан, спричинений перегрівом тіла, і міністерство охорони здоров'я радить розпізнати його симптоми, надати першу допомогу, охолодивши потерпілого, та викликати медиків для надання допомоги.

Цими днями українців чекає аномальна спека. Якщо людина довго перебуває під впливом прямих сонячних променів або у теплому приміщенні, у неї може розвинутися небезпечний стан – тепловий удар. В міністерстві охорони здоров'я розповіли про симптоми теплового удару та що необхідно робити у такому випадку, передає УНН.

Деталі

Як вказали в МОЗ, тепловий удар виникає внаслідок перегрівання тіла та порушення теплового балансу.

У відомстві просять у разі підозри на тепловий удар у себе чи близьких, телефонувати за номером 103 – диспетчер допоможе вам сконтактувати з лікарем та за потреби надішле бригаду екстреної медичної допомоги.

В МОЗ також рекомендують: 

  •  Перейти або перенести постраждалого у затінене прохолодне місце;
  •  Охолоджувати постраждалого. Використовувати прохолодні вологі рушники, льодяні пакети (їх необхідно прикладати на шию, пахвові западини, пах), щоб знизити температуру тіла;
  • Якщо постраждалий у свідомості, давати йому пити воду, але невеликими порціями;
  •  У разі блювання, покласти людину на бік.
  •  Стежити за станом постраждалого: диханням, пульсом і свідомістю до прибуття медичної допомоги.

Як наголосили в МОЗ, тепловий удар є небезпечним станом, який може призвести до серйозних наслідків, тому важливо вміти розпізнавати його симптоми та знати, як надати першу допомогу.

В Україні прогнозують спеку до +38°09.07.24, 06:32

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі