teleskop-james-webb-znyav-tumannist-oriona-mistse-de-narodzhuyutsya-zirki

Телескоп James Webb зняв туманність Оріона — місце, де народжуються зірки

 • 277119 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Космічний телескоп James Webb зробив найдокладніші та найчіткіші зображення внутрішньої області туманності Оріона, місця, де народжуються зірки, на відстані 1350 світлових років від Землі, передає УНН.

Деталі

Нові зображення показують численні структури всередині туманності, аж до масштабів, які можна порівняти з розміром Сонячної системи.

Зображення насправді є композицією з декількох фотографій, зроблених з використанням різних фільтрів. У сукупності вчені отримали уявлення про різні компоненти туманності, включаючи її наймолодші зірки оточені щільним газом. Найбільш помітною особливістю є смуга Оріона, стіна з газу та пилу, яка тягнеться зліва направо та містить яскраву зірку під назвою θ2 Оріона А.

"Попередні фотографії туманності Оріона, зроблені Хабблом тьмяніють проти тих, що може спостерігати Webb . Багато в чому це завдяки здатності орбітальної обсерваторії бачити Всесвіт в інфрачервоному та ближньому інфрачервоному світлі, що дозволяє їй бачити крізь газ та пил, які оточують більшу частину найбільш захоплюючих частин внутрішнього регіону. Це також означає, що вчені можуть краще вивчити, як такі структури, як туманність, сприяють народженню та зростанню молодих зірок", - йдеться в повідомленні NASA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA показало унікальну фотографію туманності "Тарантул"

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС не визнає вибори у Криму - заява

     • 148076 переглядiв