telefon-eksgolovi-verkhovnogo-sudu-mozhe-buti-vikoristaniy-yak-dokaz-v-inshikh-provadzhennyakh-sap

Телефон ексголови Верховного Суду може бути використаний, як доказ в інших провадженнях - САП

 • 762327 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Телефон колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва, якого підозрюють у отриманні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди, може бути використаний як доказ у інших справах, пов’язаних з Верховним Судом, повідомив під час брифінгу керівник САП Олександр Клименко, передає УНН.

Цитата

“Телефон Всеволода Князєва на даний час розблокований і перебуває в стінах НАБУ. Детективи здійснюють огляд його вмісту. Як доповідали мені детективи, цей телефон не буде доказом у справі, в якій повідомлено про підозру колишньому голові Верховного суду і його спільнику. Однак він може бути використаний як доказ в інших провадженнях, пов’язаних з Верховним судом”, - сказав Клименко.

Нагадаємо

Як підтвердили у НАБУ, голова Верховного Суду Всеволод Князєв отримував гроші від людей, які виступали за рішення суду на користь олігарха, ексвласника банку «Фінанси та Кредит» та колишнього нардепа Костянтина Жеваго.

Зокрема, у справі фігурує певне адвокатське об’єднання, яке, по суті, було своєрідним бек-офісом і виступало посередником в організації хабарів для суддів. Під виглядом адвокатських послуг та юридичного супроводу, учасники угруповання домовлялися із суддями про ухвалення рішень в інтересах їхніх «клієнтів» (фізичних або юридичних осіб) за певну «винагороду».

Зазначається, що 3 травня учасники злочинної організації отримали перший транш, а 15 травня була передана друга частина, яка фактично була зафіксована на гарячому за участі голови ВС, розповів голова НАБУ Сергій Кривонос.

16 травня Верховний Суд висловив недовіру та припинив повноваження Всеволода Князєва як голови ВС. Таке рішення підтримали 140 членів ВС. 

18 травня Вища рада правосуддя дала дозвіл на арешт Князєва.

Того ж дня Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою 107 мільйонів гривень застави.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    "Аврора" збирає 10 мільйонів гривень на допомогу саперам ЗСУ

     • 1277671 переглядiв

    Міністр оборони Китаю прибув до білорусі - ЗМІ

     • 987582 переглядiв

    Польщу накриє спека: у країні випустили попередження

     • 1005387 переглядiв