tekhas-podav-do-sudu-na-google-za-nibito-zbir-biometrichnikh-danikh-milyoniv-lyudey-bez-yikhnoyi-zgodi

Техас подав до суду на Google за нібито збір біометричних даних мільйонів людей без їхньої згоди

 • 226387 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Техас подав позов проти компанії Google за те, що вона нібито збирала біометричні дані мільйонів техасців без отримання згоди. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У скарзі йдеться, що компаніям, які працюють в Техасі, вже більше десяти років заборонено збирати зображення облич, голоси або інші біометричні дані людей без попередньої, інформованої згоди.

"Порушуючи цей закон, Google принаймні з 2015 року збирав біометричні дані незліченної кількості техасців і використовував їхні обличчя та голоси в комерційних цілях. Відтак по всьому штату пересічні техасці мимоволі стали дійними коровами, яких Google доїть заради прибутку", - заявив генеральний прокурор штату Кен Пекстон. 

Як наголошується, збір даних відбувався через такі продукти, як Google Photos, Google Assistant, а також Nest Hub Max.

Google, заявив, що користувачі сервісів мали можливість відімкнути функцію біометричного збору даних.

"Генеральна прокуратура порушила справу на підставі неточних заяв і застарілих тверджень про наші налаштування. Ми завжди вбудовували функції конфіденційності в наші продукти і забезпечували надійний контроль над даними про місцезнаходження. Ми будемо рішуче захищати себе і розставляти всі крапки над "і", - сказав представник Google Хосе Кастанеда.

Пекстон заявив, що Google нібито вводив споживачів в оману, продовжуючи відстежувати їх місцезнаходження навіть тоді, коли користувачі намагалися запобігти цьому.

"Google "продовжує відстежувати місцезнаходження користувачів за допомогою інших налаштувань і методів, які він не розкриває належним чином", - заявив Техас.

Доповнення

Цей позов є одним з кількох, поданих різними штатами проти Google зі звинуваченнями в недобросовісній практиці щодо конфіденційності.

Зокрема, Техас, Індіана, штат Вашингтон і округ Колумбія подали позов проти Google у січні через "оманливу практику відстеження місцезнаходження", що, як зазначається, є втручанням у приватне життя користувачів.

Нагадаємо

У липні, 2021 року, співзасновник Apple Стів Возняк закликав Google, Facebook і інші компанії не передавати особисті дані користувачів третім особам, в тому числі рекламодавцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд Австралії звинуватив Google в обмані користувачів при зборі особистих даних

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Макрон та Шольц обговорили енергетичну ситуацію в Європі

     • 141232 переглядiв