svitovi-lidery-vidreahuvaly-na-intsydent-z-trampom

Світові лідери відреагували на інцидент з Трампом

 • 102795 переглядiв

Світові лідери рішуче засудили стрілянину на передвиборчому мітингу Дональда Трампа, висловивши шок і побажавши йому здоров'я, вкотре наголосивши, що політичне насильство є неприйнятним.

Перші світові лідери почали реагувати стрілялину, що сталася на перевиборчому мітингу Дональда Трампа в ніч на 14 липня. Про це пише CNN, передає УНН.

Деталі

Речник офісу британського прем’єр-міністра Кейра Стармера сказав: "Ми шоковані сценами на мітингу президента Трампа в Пенсільванії. Ми рішуче засуджуємо всі форми політичного насильства і шлемо найкращі побажання президенту Трампу та його родині в цей час".

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив в ефірі соцмережі X, що "відчуває відразу" через стрілянину. "Це неможливо переоцінити — політичне насильство ніколи не є прийнятним. Мої думки з колишнім президентом Трампом, учасниками заходу та всіма американцями", - сказав Трюдо.

Прем'єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе назвав інцидент "тривожним і таким, що викликає занепокоєння".

"У демократичному процесі немає місця насильству. Я радий чути повідомлення про те, що колишній президент Трамп зараз у безпеці ", - написав Альбанезе в повідомленні на X.

AP: стрілянина на мітингу розслідується як замах на Трампа14.07.24, 03:41

Популярні

Новини по темі

Світові лідери відреагували на інцидент з Трампом

 • 102795 переглядiв

Байден виступив із заявою після замаху на Трампа

 • 33474 переглядiв

CBS: Підозрюваного у стрільбі на мітингу Трампа вбито

 • 34104 переглядiв

У Трампа стріляли під час виступу в Пенсільванії

 • 28012 переглядiв