sumshchyna-rosiiany-obstrilialy-deviat-hromad-ye-ruinuvannia-poraneni-myrni-meshkantsi--2

Сумщина: росіяни обстріляли дев'ять громад, є руйнування, поранені мирні мешканці

 • 36834 переглядiв

Російські війська обстріляли Середину-Буду в Сумській області, поранивши двох жителів і пошкодивши безліч об'єктів цивільної інфраструктури, включаючи житлові будинки і готель. Ведеться кримінальне розслідування за фактом порушення законів воєнного часу.

На Сумщині російські військові обстріляли Середина-Буду Шосткинського району. Через цей обстріл поранення зазнали двоє місцевих жителів, та були понівечені будівлі цивільної інфраструктури. Наслідки атаки фіксують прокурори, передає УНН.

За даними слідства, 6 грудня 2023 року близько 12 год окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, з території російської федерації обстріляли м. Середина-Буду Шосткинського району. Унаслідок атаки ворога пошкоджено щонайменше 3 багатоквартирних будинки, приватні домоволодіння, навчальний заклад, медичну установу та адміністративну будівлю, також відбулось загоряння місцевого готелю. 72-рчний та 47-річний місцеві жителі отримали поранення.

– поточнили у пресслужбі прокуратури регіону.

Деталі

За фактом обстрілу правоохоронці порушили кримінальне провадження за статтею порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Досудове слідство триває.

Зазначимо, впродовж минулої доби Сумська область під атаки росіян потрапляла 24 рази. Згідно з даними тамтешньої ОВА у регіоні зафіксували у середу 109 вибухів.

Зокрема, мішенями росіян стали мешканці Юнаківської, Хотінської, Краснопільської, Білопільської, Великописарівської, Есманської, Зноб-Новгородської, Новослобідської й Середино-Будської громад.

Краснопільська громада: ворог бив з мінометів (13 вибухів) та артилерії (4 вибухи). Також був обстріл за допомогою FPV-дрону (2 вибухи) та здійснено скидання ВОГ з БпЛА (2 вибухи).

Середино-Будська громада: здійснено мінометні обстріли (16 вибухів) та обстріл з РСЗВ (10 вибухів). Внаслідок обстрілу з РСЗВ поранення зазнали двоє цивільних.

Великописарівська громада: зафіксовано 23 вибухи з мінометів та 7 вибухів з артилерії.

Юнаківська громада: 16 мін скинули росіяни на територію громади. Крім того, з допомогою БПЛА скинула на мирних жителів ВОГ.

По мешканцях Новослобідської, Хотінської, Білопільської, Есманської та Зноб-Новгородської громад загарбники били виключно з мінометів.

Тетяна Салганік

Війна

Популярні

Новини по темі