suddia-shtatu-dzhordzhiia-vidkhylyv-zapyt-pro-zakryttia-sprav-donalda-trampa

Суддя штату Джорджія відхилив запит про закриття справ проти Дональда Трампа

 • 27527 переглядiв

Суддя в Джорджії відмовив Трампу в задоволенні його прохання закрити справу про втручання в президентські вибори 2020 року

У судових справах про втручання у вибори та у справі про федеральні секретні документи, суддя штату Джорджія відхилив прохання колишнього президента Трампа припинити переслідування.

Про це передає УНН із посиланням на AP та DPA.

У справі про фальсифікацію виборів проти Дональда Трампа в американському штаті Джорджія екс-президента спіткала невдача, суддя відхилив прохання припинити справу з конституційних підстав. Адвокати Трампа стверджували, що у справі застосована Перша поправка до американської конституції - вона, серед іншого, захищає свободу слова в США. Однак суддя Скотт Макафі відхилив цей аргумент у четвер, як постійно повідомляли ЗМІ США з посиланням на судові документи.

Навіть головні політичні заяви не захищені від судового переслідування, якщо вони нібито використовуються для злочинної поведінки

 - сказав МакАфі, пояснюючи своє рішення. Тільки суд присяжних може вирішити, чи був злочинний умисел за заявами Трампа і його співвідповідачів.

"Президент Трамп та інші відповідачі з усією повагою не погоджуються з рішенням судді МакАфі і продовжать оцінювати свої можливості щодо оскарження Першої поправки", - заявив Стів Садоу, провідний адвокат Трампа у справі в Джорджії.

Представник окружної прокуратури округу Фултон, яка веде справу, відмовився від коментарів.

У Білому домі закликають росію підтримати резолюцію ООН про нерозміщення ядерної зброї в космосі05.04.24, 09:39

Довідково

Трампу та кільком іншим особам були пред'явлені звинувачення в Джорджії за спроби змінити результат президентських виборів 2020 року в штаті, після того, як республіканець тоді програв демократу Джо Байдену.  Трамп нібито намагався різними способами змінити результат виборів заднім числом, в тому числі шляхом тиску на політичних лідерів у федеральному уряді і в таких штатах, як Джорджія.

Суд не прийняв у Трампа заставу $175 млн04.04.24, 03:26

Популярні

Новини по темі

За останні тижні росія знищила 80% українських ТЕЦ - Шмигаль

 • 112934 переглядiв

Литва планує закупити для України близько 3 тис. FPV-дронів

 • 101008 переглядiв