sud-zupynyv-demontazh-uzhe-demontovanoho-pamiatnyka-radianskii-armii-v-sofii

Суд зупинив демонтаж уже демонтованого пам'ятника радянській армії в Софії

 • 27695 переглядiв

Болгарський суд призупинив подальший демонтаж пам'ятника Радянській армії в Софії, але всі фігури з пам'ятника вже були зняті.

Суд у Болгарії заборонив подальший демонтаж уже демонтованого пам'ятника радянській армії в Софії, пише УНН із посиланням на Bulgarian National Radio.

Деталі

Як повідомляється, адміністративний суд області Софія-місто видав розпорядження про безумовне припинення дій з демонтажу монумента "Пам'ятник радянській армії" в Княжому саду в Софії. Як мотив для свого рішення суд вказав на факт, що не було надано ні адміністративного акта, ні договорів, які вказували б на те, що має статися з фігурами після демонтажу.

Суд розглянув випадок на вимогу партій "Встань.БГ" і "Відродження".

Тим часом, однак, усі фігури пам'ятника радянської армії було усунуто, пише видання. Останній елемент, як зазначено, було демонтовано сьогодні, 19 грудня.

Доповнення

Знесення пам'ятника викликало протести, зокрема, двох парламентських партій - соціалістів і проросійських націоналістів із "Відродження". 

В Болгарии пророссийские партии заблокировали работу парламента из-за демонтажа памятника советской армии в Софии15.12.2023, 15:33

Софійська влада заявила, що за будь-яку ціну доб'ється демонтажу пам'ятника саме тому, що він розділяє суспільство.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі