sud-zasudyv-do-105-rokiv-eksposadovtsia-derzheksportkontroliu-holovatoho

Суд засудив до 10,5 років експосадовця Держекспортконтролю Головатого

 • 24101 переглядiв

Колишній заступник директора департаменту державної експертизи Держекспортконтролю Сергій Головатий був засуджений до 10,5 років ув'язнення за отримання хабара і буде позбавлений права обіймати певні посади протягом 3 років.

Вищий антикорупційний суд відправив за грати на 10,5 років колишнього заступника директора департаменту державної експертизи Державної служби експортного контролю Сергія Головатого, який звинувачується в отриманні хабара, пише УНН з посиланням на пресслужбу ВАКС.

Деталі

Головатого Сергій Миколайовича визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України, та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років 6 місяців 

– оголосив суддя Віталій Крикливий.

У ВАКС додали, що Головатому заборонили обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно‑розпорядчих або адміністративно‑господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях, строком на 3 роки.

Також його позбавили позбавили 7‑го рангу державного службовця та призначили конфіскацію всього належного йому майна, в тому числі - 42 908 доларів, два злитки золота вагою по 5 грамів кожний та решту належного майна.

До набрання вироком законної сили обраний щодо обвинуваченого запобіжний захід у вигляді застави змінений на тримання під вартою. Його взято під варту у залі суду.

Окрім того, колегія суддів ВАКС звернеться до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури щодо притягнення відповідальності двох адвокатів, які є учасниками вказаної справи.

Нагадаємо

Правоохоронці відкрили провадження щодо заступника голови держслужби експортного контролю, якого вимагав 250 тисяч доларів хабара.

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі