ukenru
sud-zalishiv-u-sili-virok-eksdirektoru-natsproektu-povitryaniy-ekspres-ta-yogo-spilniku

Суд залишив у силі вирок ексдиректору "Нацпроекту "Повітряний експрес" та його спільнику

 • 143945 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок суду першої інстанції, яким колишнього виконувача обов’язків директора «Нацпроекту «Повітряний експрес» Геннадія Дьяченка та його спільника директора ТОВ "Сапфір Фінанс" Івана Радика визнано винуватими у заволодінні та розтраті 116 млн грн та засуджено до 11 та 10,5 років позбавлення волі. Про це повідомляє САП, передає УНН.

Цитата

«20 жовтня 2022 року Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок ВАКС від 19.05.2022, яким колишнього виконувача обов’язків директора Державного підприємства «Дирекція з будівництва та управління національного проекту «Повітряний експрес» та інших інфраструктурних об’єктів Київського регіону» та директора приватного товариства визнано винуватими у заволодінні та розтраті 116 млн гривень, отриманих державою для будівництва залізничного пасажирського сполучення між Міжнародним аеропортом «Бориспіль» та містом Києвом», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що заслухавши доводи сторін, суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокурора САП та відмовив у задоволенні апеляційних скарг сторони захисту.

Таким чином, Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок суду першої інстанції, яким колишнього виконувача обов’язків директора «Нацпроекту «Повітряний експрес» та його спільника визнано винуватими за ч. 5 ст. 191 КК України та засуджено до 11 та 10,5 років позбавлення волі відповідно.

Доповнення

У 2020 році у Вищому антикорупційному суді було розпочато дослідження доказів у справі щодо обвинувачення виконувача обов’язків директора Державного підприємства “Дирекція з будівництва та управління національного проекту „Повітряний експрес“ та інших інфраструктурних об’єктів Київського регіону” та директора приватного підприємства у заволодінні та розтраті 127 млн гривень коштів державного підприємства.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП