sud-skasuvav-zaboronu-u-polskomu-dorohusku-pereviznyky-mozhut-vidnovyty-protest-na-kordoni-z-ukrainoiu

Суд скасував заборону: у польському Дорогуську перевізники можуть відновити протест на кордоні з Україною

 • 35403 переглядiв

У п’ятницю окружний суд у Любліні скасував рішення мера гміни Дорогуськ про заборону збору перевізників перед перетином кордону в цьому місті. Це означає, що з понеділка транспортники знову зможуть протестувати на під'їзді до кордону з Україною, передає УНН із посиланням на Rmf24.

Деталі

Акція протесту польських перевізників на прикордонних переходах у Дорогуську та Гребенному (Любельське воєводство) та Корчова (Підкарпатське воєводство) розпочалася 6 листопада.

У понеділок, 11 грудня, староста гміни Дорогуськ Войцех Сава скасував дозвіл на зібрання на під’їзді до прикордонного переходу з Україною. Окружний суд у Любліні має 30 днів для розгляду апеляції протестуючих перевізників у цій справі.

У свою чергу, у п'ятницю Апеляційний суд розглянув скаргу перевізників на рішення міського голови про заборону нової зустрічі (призначена на понеділок, 18 грудня), про яку перевізники вимагали у вівторок. "Суд постановив скасувати рішення міського голови гміни Дорогуськ від 13 грудня 2023 року", – сказав суддя Пьотр Ринг.

Лубінець відреагував на завершення мітингу на українсько-польському прикордонному пункті пропуску "Дорогуськ-Ягодин"11.12.23, 19:07

Районний суд встановив, що міський голова не міг відмовитися від можливості організації протесту, посилаючись на ризик значної втрати майна, оскільки при цьому він не продемонстрував конкретних можливих збитків. Суд не погодився з цим аргументом, зазначивши, серед іншого, що протест не має на меті повністю заблокувати митне оформлення, а лише сповільнити його.

Це означає, що в ніч з неділі на понеділок перевізники можуть знову протестувати при під'їзді до кордону, і вони анонсують, що будуть це робити. Мер може оскаржити рішення суду протягом 24 годин, але починаються вихідні і до початку акції правосуддя не встигне розглянути можливу скаргу.

Антоніна Туманова

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі